banner

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


APARATURA DE PESTE 1 MILIARD DE LEI VECHI LA SPITALUL CFR

 

Spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin se modernizeaza cu aparatura de ultima generatie in sectia de fizioterapie. In sedinta Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu-Severin pentru adoptarea bugetului a fost realizat un amendament si votat de consilierii locali pentru a se aloca peste 1 miliard de lei vechi spitalului CFR. Banii au ajuns in conturile spitalului de la Prima Municipiului Drobeta Turnu-Severin iar viceprimarul Daniel Carjan ( presedintele PNL Dr.Tr-Severin ) a vizitat spitalul CFR unde a primit mai multe amanunte atat de la managerul spitalului, Stela Firu cat si de la personall medical din sectia de fizioterapie.
 
 
 

CROSUL SEVERINULUI LA PRIMA EDITIE

 

400 de severineni si nu numai s-au aliniat la startul de la Crosul Severinului eveniment desfasurat pentru prima oara in municipiu. Prin acest eveniment se doreste a se adcuce in atentia severinenilor importanta sportului pentru o viata sanatoasa. La startul acestui cros a fost si viceprimarul Daniel Carjan ( presedintele PNL Drobeta Turnu-Severin )
 
 

COMPLEX SPORTIV ULTRA MODERN IN COMUNA GHILAD

 

Primăria Comunei Ghilad a organizat luni 13.05.2019, de la ora 13,00 în sala Căminului Cultural din Comuna Ghilad, Județul Timiș, Conferința de inchidere a proiectului cu finanțare europeană: The water sports – a healthy future for our youth. Proiectul vizează cooperarea bi-laterală româno-sârbă, în domeniul promovării sporturilor de apă, a creșterii armonioase a copiilor si contribuie la dezvoltarea locală a celor două comunități prin îmbunătățirea infrastructurii sportive locale. Proiectul este implementat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia din fonduri IPA II și cofinanțat de cele două state membre participante în program România și Serbia. Beneficiarii proiectului sunt: Orașul Smederevo, în calitate de lider de proiect, iar în calitate de partener Comuna Ghilad.Valoarea totală a proiectului este de 829.000,20 euro, din care 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Intermediul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. 394.131,15 euro revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 24 luni, iar implementarea s-a facut simultan în Ghilad și Smederevo în perioada 16.05.2017-15.05.2019.Aproximativ. 200 de persoane din Smederevo, Ghilad si comunitatile invecinate , sunt invitate să participe la eveniment.
 
 

TARICEANU IL ATACA DUR PE KLAUS IOHANNIS

 

Presedintele Senatului Romaniei si al formatiunii ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat in conferinta de presa sustinuta la Turnu-Severin ca la Sibiu intalnirea informala a Comisiei Europene s-a facut pentru hatarul lui Klaus Iohannis. In opinia lui Tariceanu nu acesta era scopul intalnirii. Mai mult Iohannis este aratat cu degetul pentru ca a uitat de interesele Romaniei iar pozele cu unii lideri ai Comisiei Europene ar fi fost mai importante pentru acesta. MCV, Spatiul Shengen, erau copitole importante care ar fi trebuit abordate de Iohannis.Seful Senatului Romaniei nu intelege de ce acesta intalnire s-a realizat la Sibiu si nu in capitala Romaniei si anume la Bucuresti.
 
 

PRESEDINTELE SENATULUI ROMANIEI LA TURNU-SEVERIN

 

Presedintele camerei superioare a Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu ( Presedintele ALDE ) s-a aflat la Turnu - Severin. Acesta s-a intalnit cu membrii si conducerea ALDE Mehedinti pe esplanada Crisan din centrul civic al orasului si apoi a pornit spre Palatul Culturii Teodor Costescu pe jos. Tariceanu a stat de vorba cu severinenii, a admirat mai multe obiective turistice, si-a facut poze cu severineni si si-a adus aminte de vizitele sale in Turnu-Severin povestind chiar o patanie ce avea in centrul atentiei Castelul de Apa din Turnu-Severin.
 
 

ACADEMIA POPAS FACE SEVERINUL PARTENER AL TIMISOAREI PENTRU CAPITALA CULTURAL EUROPEANA

 

Eveniment cultural deosebit de important la Turnu-Severin sub patronajul marelui maestru Stefan Popa Popas desfasurta in sala ce ii poarta numele acestuia in Palatul Culturii Teodor Costescu. Impreuna cu Primaria municipiului Dr. Turnu-Severin si Consiliul Judetean Mehedinti, Maestrul Popa Popas, primarul Marius Screciu si presedintele CJ Mehedinti-Aladin Georgescu au premiat castigatorii concursului Popas intr-un zambet de copil. Arad, Constanta, Bucuresti, Turnu-Severin, si alte orase din Romania au fost prezent prin cei care au participat la acest concurs. In plus Stefan Popa Popas a tinut sa faca cunoscut faptul ca prin Academia Popas Turnu-Severin este partener al Timisoarei in demersul de a fi desemnata capitala cultural europeana .
 
 

COLEGIUL "Gheorghe TITEICA" SI-A PREMIAT ELEVII OLIMPICI LA Lb.ENGLEZA

 

Peste 36.000 de elevi au participat din 35 de tari la olimpiada internationala de Limba Engleza. La start au luat parte si mai multi elevi ai Colegiului National " Gheorghe Titeica " din Turnu-Severin. Astfel Turnu Severin prin eleva colegiului Titeica, Rusana Boboruta, isi trimite un reprezentant la Venetiz, Italia in finala acestei Olimpiade Internationale. Cadrele didactice au premiat elevii participanti ai unitatii de invatamant si ii incurajeaza sa performeze in educatie asigurand ca le sunt aproape si disponibili pentru indrumare si ajutor.
 
 
RTVGalaxy.ro