• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


SE ASFALTEAZA DRUMURILE COMUNALE IN CAZANESTI

 

14 km de drum comunal ce face legatura dintre drumul judetean si satele din comuna Cazanesti judetul Mehedinti vor fi asfaltate. Nu este o promisiune, realitatea se intampla de astazi cand primul drumul Complex Cresterea Porcilor – Garbovatul de Sus, drum de 3 km a vazut asfalt pentru prima data in istorie. Astfel Garbovicieni se pot bucura de Joi de drumul asfaltat complet . Oamenii sunt bucurosi ca drumul lor a vazut asfaltul la culoare pentru prima data in istorie si isi doresc ca primarul sa continue sa dezvolate localitatea. 14 km de drum comunal vor fi asfaltati in aceasta luna in comuna Cazanesti, banii provenind din proiectele pe care primarul le-a realizat si depus pentru dezvoltarea . Rigole, subtraversari betonate de ape, indiguiri si sustineri de mal, toate acestea sunt in plina desfasurare in comuna Cazanesti. Urmeaza acum implementarea proiectului de apa si canalizare in comuna Cazanesti si continuarea asfaltului pe toate ulitele principale din comuna . 
 
 

   

 

 

 

 

SA CREASCA LEFURILE SI LA PRIVAT NU DOAR LA STAT

 

Daca salarile bugetarilor au fost marite de PSD, liberalii doresc ca si salariatii din mediul privat sa le creasca lefurile. Astfel deputatul de Mehedinti Virgil Popescu semnatar si coautor al unei initiative legislative al carui scop este cresterea lefurilor la privat. Virgil Popescu a facut un calcul pe date si cifre concrete. Astfel 0,5% din cifra de afaceri conform Codului Fiscal poate fi dirijat catre sponsorizari. Astfel din 3 miliarde de lei doar 10% au luat calea sponsorizarilor. Liberalii se gandesc sa permita antrepenorilor sa acorde al 13 salariu in sarbatorile de iarna si al 14 salariu in sarbatorile pascale bani ce ar fi considerati sponsorizari si nu salarizare.
 
 

   

 

 

 

GRADINITA NR.3 IN HAINE NOI DE AN SCOLAR

 

Faptul ca primarul Marius Screciu spune ca pana in anul 2020 vor fi investiti in sistemul de invatamant din Turnu Severin aproximativ 17 milioane de euro se bazeaza pe fondurile déjà garantate din Programul National de Dezvoltare Locala asumat de guvernul Romaniei dar si prin proiectele europene la care primaria participa prin diferite cote de cofinantare. La Craiova primarul Marius Screciu a semnat actele de finantare prin PNDL. 
 
 

   

 

 

 

INVESTITII DE SUTE DE MILIOANE DE EURO ALE MINISTERULUI ENERGIEI

 

Ministrul Energiei, Toma Petcu a reusit dezamnorsarea problemei dintre Romania si Republica Serbia, probleme artificiale create de nime ni altul decat Remus Borza, asa cum sustin atat sindicalistii cat si specialistii. Astfel cum Hidroelectrica nu mai este administrata de Borza incep investitile. 
 
 

   

 

 

 

DJ 607 B Bunoaica - Ciresu INTRA IN MODERNIZARE

 

Aproape 2 milioane de euro este bugetul castigat de Consiliul Judetean Mehedinti si municipalitatea Golubatz din Republcia Serbia intr-un proiect transfrontalier pentru realizarea a aproximativ 6 km de asflat. In Mehedinti DJ 607 B intre satele Bunoaica si Ciresu se va asfalta acesta portiune, ramane in schimb problema drumului Ciresu - Podeni si Ciresi Malarisca drumuri ce si acum sunt drumuri judetene dar de pamant.
 
 

   

 

 

 

PASTRATORII TRADITIEI UN NOU PROIECT EUROPEAN LA SVINITA

 

Peste 400.000 de euro sunt bani atrasi intr-un proiect european transfrontalier de catre Primaria Comunei Svinita. Cunoscuta in toata Romania si nu numai Svinita este comuna din Mehedinti ce poate fi data exemplu de bune practici avand in vedere fondurile europene atrase, cultura si turismul, pastrarea traditiei si a obiceiurilor. Nicolae Curici primarul comunei Svinita isi doreste sa faca din Svinita perla agroturismului de pe Clisura Dunarii. 
 
 

   

 

 

 

BIROU PARLAMENTAR IN ORSOVA

 

Senatorul PSD de Mehedinti Liviu Mazilu si-a deschis cabinet parlamentar de audiente, petitii si intalniri in municipiul orsova. Astfel Mazilu doreste sa pastreze contactul cu electorii si sa ajute in masura prerogativelor sale cetatenii judetului Mehedinti. 
 
 

   

 

 

 

RTVGalaxy.ro