• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


MARIUS STOICA PRIMARIA REFERENDUMUL SI ENIGMA MERCEDESULUI

 

Orsova iese in prim planul Romaniei numai cu situatii originale dar si cu oameni ce cu greu pot fi copiati sau pot fi gasiti in in alte locuri. Astfel in Orsova a fost demarata procedura de suspendare a primarului Marius Stoica Simion, primar de 1 an de zile al Orsovei, un an de zile in care multi cetateni il contesta ca nimic bun nu s-a schimbat, ba din contra Orsova a devenit cap de afis in presa nationala odata cu criza gunoiului si ambitia unui primar care a lasat orasul aproape 2 luni sa fie ingropa in deseuri. Mai mult anul acesta si turistii sunt mai putin, copiii se muta de la o gradinita la alta, nicio lucrare demarata cu toate ca sunt bani alocati de consiliu local si exemplele pot continua din partea contestatarilor care le sintetizeaza un tanar care a fost alaturi de Stoica si acum inselat in asteptari a demarat strangerea de semnaturi pentru a initia referendumul de suspendare. Primarul se apara si spune ca ce a facut el in Orsova nu au facut primarii toti la un loc si prin urmare valoare se poate observa usor. Obsesia pentru Floricola si pentru omul de afaceri Constantin Popescu pare ca sunt sanse sa se transforme in ceva mai acut si probabil mai grav, devreme ce omul de afaceri este vinovat de mai toate relele ce se petrec in urbe, ajungandu-se probabil sa fie tras la raspundere si de situatai international prin retragerea SUA din acordul de mediu de la Paris. In tot acest timp problemele personale simpatiile antipatiile ce a fost si nu mai este nu prezinta interes decat pentru bursa zvonurilor si barfa din colt. Cert este ca primarul in nici 6 luni de mandat adica pe la jumatatea lunii ianuarie 2017 conduce o luxoasa masina Mercedes AMG ce conform samsarilor de masini sau a dilarilor autoa la second hand o astfel de masina porneste de la 40.000 de mii de euro. Aici interesul publicului este normal unul mare. Cum a reusit un fost salariat ce avea grija de parcul natural pentru o scurta perioada viceprimar cu lefuri nemarite care a ajuns primar in iunie 2016 sa conduca o astfel de masina la nici 7 luni de mandat. Raspunsul il da chiar Marius Stoica Simion pentru ca, vorba poetului viata bate filmul si gura bate dosul! Acelas Marius Stoica Simion probabil amintindu-si ca bani ca banii se pot face in multe feluri, dar Mercedesul nu se afla in declaratia de avere oficial raspunde la intrebarea de unde are masina, ca masina nu mai este a lui, avand doar drept de a o conduce, in schimb alte detalii nu da, a cui este masina, cum de a ajuns el sa o conduca, cat a costat si multe asemenea detalii de care orsoveanul cu minim pe economie care-si rupe spinarea sa aduca paine acasa la familie poate este interest.

 

 

  

 

 

 

 

MINISTRUL ENERGIEI LA PORTILE DE FIER 1

 

Ministrul Energiei Toma Petcu prezent in Mehedinti vinerI a tras mai multe concluzii in urma vizitei de la hidroelectrica societate iesita din insolventa care acum se pregateste de schimbari majore in bine, incepand cu listarea la bursa pana startul noilor investitii in santiere pana acum uitate, inchise sau abandonate de ani de zile. 

 

  

 

 

 

VESTE BUNA PENTRU MINA HUSNICIOARA DE LA MINISTRUL ENERGIEI

 

Toma Petcu da o veste buna minerilor de la Husnicioara dar si severinenilor cu privre la termoficarea Severinului din aceasta iarna. Liderul ALDE ministru al Energiei Nationale portofoliu de care depinde inspecial Complexul Energetic Olteniua, are in plan o salvare a minei husnicioara dar si redeschiderea Termo Halanga pentru a furniza energie in sistemul national dar si pentru caldura Severinului.

 

  

 

 

 

SEVERINUL ESTIVAL PROIECT DE VACANTA PENTRU CEI MICI

 

Severinul estival este un proiect al primarului Marius Screciu ce se doreste a fi alternativa copiilor care numerg la mare la munte ori in tabere scolare in aceasta vacanta, evenimente dedicate celor mici find organizate in fiecare sfarsit de saptamana incepand cu vineri 14 iulie in central orasului.Si adulti se pot bucura de mai multe evenimente si activitati in fiecare weekend in central municipiului. 

 

  

 

 

 

EROII PARTIZANI DIN PRIMUL RAZBOI MONDIAL

 

In zona debarcaderului din cartierul Alunis a fost ianugurata placa memoriala a martirilor romani partizani din primul razboi mondial care in urma ocuparii Severinului de catre trupele puterilor central au luat armele din case si s-au opus trupelor germane si austro ungare. Acestia au fost prinsi si executati in locul unde astazi a fost dezvelot monumental.Garda de onoare a marcat momentul iar Subprefectul de Mehedinti Andrei Stanisoara si primarul Marius Screciu au fost prezenti la aceste evenimnet ce marcheaza 100 de ani de la momentul in care plugari, notari mosieri si invatatori au stiut ca doar cu arma in mana un neam si o tara pot rezista oricarui fel de agresiune punandu-si viata in mainile sortii. Urmasii celor ce acum 100 de ani nu s-au temut de moarte si au stiut ca trebuie sa apere fiecare metro de pamant romanesc au fost astazi prezenti la eveniment.

 

 

  

 

 

 

GUVERNUL SCADE CHIRIILLE LA LOCUINTELE ANL

 

Chiriile platite de severinenii care locuiesc in blocurile ANL de la 1 August vor fi mai mici si asta datorita ordinului ministrului Sevil Shaideh. Austoritatile din Mehedinti cunosc acest act normative si trebuie sa ia act de el aplicandu-l chiriasilor severineni.Chiria scade in functie de randugul localitatii de veniturile chiriasilor dar si prin alti vectori care vor influenta nota de plata finala. 

 

  

 

 

 

INCEP REPARATIILE LA PARCARI SI LA ALEI IN SEVERIN

 

Se intra in linie drapta cu reparatile la parcarile si aleile dintre blocuri, asta anunta chiar primarul Severinului Marius Screciu. Astfel pe langa obiectivele identificate de inspectorii primariei dar si cele semnalate de cetateni, primarul doreste ca presedintii de blocuri sa fie mai responsabili sa dialogheze mai mult cu responsabilii din primarie pentru zone care au scaoat atentiei celor responsabili., 

 

 

  

 

 

 

RTVGalaxy.ro