DE LA PRIMARIE : PRAF IN OCHII ORSOVENILOR

 


Epopeea de la Orsova continua parca dupa un scenariu desprins din filmele mute dar color. Astfel Galaxy TV a intrat in posesia unui document ce pare a fi contractul dintre Serviciul Primariei nou creat neautorizat si nelicentiat pentru a putea desfasura o activitate de salubrizare in municipiu si o societate din Timisoara pe numele ei DMV AviaTech. Astfel conform contractului putem observa ca o masina cu spalator si tasnitoare costa bugetul local al Orsovei 8 euro fara tv a pentru fiecare ora de functionare, adica 44 de lei in conditiile in care Primaria si Societatea de Servicii a Primariei nu este purtatoare de tva. Pentru doua masini de gunoi pe ora orsoveni vor plati 10 euro fara tva, adica 55 lei pe ora. Astfel la un simplu clacul putem observa ca vorbim despre aproximativ 16 mii de euro pe luna doar chirii ale 3-4 utilaje. In plus Serviiul Primariei neacreditat si ne licentiate mai are cheltuieli de spatii de intretineri, grila de salarizare, personal TESA plus sefimea. 

Cum Galaxy TV este televiziunea care conteaza, administratorul DMV AviaTech a fost contactat pentru a putea sa fie lamurite cateva aspect de unde am aflat ca situatia inclusiv din punctual firmei de vedere este una complicata la Orsova. Serviciul nu are nici autorizatie de mediu si nici licenta ANRSC .

Suntem foarte interesati sa cunoastem cum a fost semnat contractul, daca s-a facut licitatie sau nu, daca a fost publica sau doar selectie de oferte, ce personal are Serviciul Primariei din Orsova pentru ca pe surse déjà am aflat ca ar fi fost inregistrate sesizari la ITM Mehedinti de la unii asngajati ai Primariei Orsova care s-au trezit peste noapte mutate de la locul de munca la Serviciul Minune al aceleasi primarii fara a-si da acordul.