• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


BURSE MAI MARI PENTRU ELEVII DIN TURNU-SEVERIN

 

Primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, MArius Screciu ( presedinte PSD Turnu-Severin ) propune in sedinta de Consiliu Local al municipiului de astazi 28.03.2019 cresterea burselor acordate elevilor din oras. Astfel BURSELE SOCIALE vor fi in suma de 80 de lei, BURSELE DE MERIT vor fi in suma de 120 de lei si BURSELE DE STUDIU vor fi in suma de 100 de lei.Mai multe scoli ( Colegii, Licee, Generale ) sunt in proces de modernizare si reparatii atat in baza proiectelor depuse pe fonduri europene ( ADR Sud-Vest Oltenia, BRCT Timisoara sau BRCT Calarasi ) cat si prin Programul National de Dezvoltare Locala ( PNDL ) ori prin fonduri din bugetul direct al primariei.
 
 
 

ULTIMA SAPTAMANA CAND BENEFICIEM DE 10% LA TAXE SI IMPOZUITE LOCALE

 

Pana la sfarsitul acestei luni ( Martie ) este in vigoare bonificatia ( reducerea ) de 10% acordata celor care isi platesc pana pe data de 31 Martie taxelke si impozitele locale in Turnu-Severin. Astfel conform viceprimarului municipiului Drobeta Turnu-Severin,Daniel Carjan ( presedinte PNL Drobeta Turnu-Severin ) pana in acest moment putin peste 42.000 de persoane fizice au platit taxele si impozitele locale.Conform defalcarii realizate pana in prezent 23.500 merg catre taxe si impozite pe cladiri, 12.000 pe mijloace de transport si 6.000 pentru terenuri.Un numar de 785 de persoane juridice ( firme, srl-uri, PFA etc ) au platit taxele si impozitele locale. Pentru acestea bonificatia este de 5%.
 
 

ALDE MEHEDINTI NU ESTE DE ACORD CU REFERENDUMUL PROPUS DE IOHANNIS

 

Noel Negrea, avocat in Baroul Mehedinti si unul dintre liderii ALDE Mehedinti explica diferentele dintre referendumul din Octombrie 2018 si referendumul propus de catre presedintele Klaius Iohannis. Astfel Noel Negrea exprima public respectarea dreptului constitutional al sefului statului de a organiza o consultare populara dar in acelasi timp atrage atentia asupra cauzei si efectului. Astfel Negrea precizeaza ca referendumul din Octombrie 2018 ( cel pentru redefinirea familiei ) era unul ce dorea modificarea constitutiei iar cel dorit de presedinte este unul pur consultativ.Astfel Negrea face o comparatie intre referendumul organizat de Traian Basescu ( cel cu reducerea mandatelor si o singura camera legislativa ) si referendumul dorit de Iohannis.
 
 

VIRGIL POPESCU (PNL) :" ORI VIN CU UN PROGRAM VIABIL SAU ANALIZAM RETRAGEREA CONCESIUNII"

 

Liderul PNL Mehedinti, Virgil Popescu ( vicelider grup PNL Camera Deputatilor ) prezent in sedinta de Consiliu Local al municipiului Drobeta Turnu - Severin se arata sceptic cu privire la cele expuse de reprezentantii Mehedinti Gaz in legatuia cu extinderea retelei in municipiul Drobeta Turnu-Severin. Virgil Popescu declara ca ca fimra Mehedinti gaz ori vine cu un plan realist de extindere a retelei de gaz si cu sustinere financiara a proiectului ori consilierii PNL din Consiliul Local vor propune ridicarea licentei acestei firme pentru neindeplinirea obligatilor asumate inca din anul 2004.
 
 

DUPA 400 DE ANI AU APA POTABILA LA ROBINET!

 

Satul Lunca Banului, atestat istoric inca de la inceputurile domniei lui Mihai Patrascu ( Mihai Viteazul ) ca Mare Ban al Craiovei pana la sfarsitul anului 2019 va avea sistem de alimentare cu apa potabila. Au trecut peste 400 de ani pentru ca acest sat sa paseasca timid in randul localitatilor civilizate. Primarul orasului Strehaia Ioan Giura are planuri mari si anume i-a cerut ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sa sprijine Primaria Strehaia pentru continuarea investitiei in Lunca Banului si cu sistemul de canalizare. Aflat in vizita in judetul Mehedinti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ( MDRAP ), Daniel Suciu ( propus de PSD in data de 20.02.2019 ) a vizitat mai multe santiere finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala ( PNDL ) in Drobeta Turnu - Severin ( Bdul Tudor Vladimirescu ) si Strehaia ( Spitalul Strehaia si aductiunea cu apa de la Lunca Banului ). Ministrul a nu facut promisiuni dar a precizat ca pentru orasul Strehaia la minister se va constitui o agenda pentru finantarea cat mai rapida a sistemului de canalizare din Lunca Banului si a unui bloc ANL de locuinte pentru viitorii medici ce se vor angaja la Spitalul Orasenesc Strehaia.
 
 

MINISTRUL DANIEL SUCIU LA SPITALUL DIN STREHAIA - MEHEDINTI

 

Aflat in vizita in judetul Mehedinti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Daniel Suciu a vizitat orasul Strehaia, oras in care se implementeaza multe proiecte cu finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala ( PNDL 1 si PNDL 2 ). Gradinite, strazi, trotuare, parcari, Casa de Cultura si cel mai important proiect modernizarea si extinderea Spitalului Orasenesc Strehaia. Aici a fost locul unde ministrul a dorits a mearga pentru a observa cum arata cladirea si ce fel de dotare exista avand in vedere ca in scurt timp schelele se vor monta si pe acest obiectiv pentru modernizare.Suma alocata prin PNDL este de peste 2,6 milioane de euro pentru Spitalul Strehaia pentru modernizare si extindere. Ministrul a fost insotit de primarul orasului Strehaia, Ioan Giura ( presedinte PSD Strehaia ), Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu ( presedinte PSD Mehedinti ), secretarul de stat in MDRAP, Alin Chirila ( severinean ) si senatorul de Mehedinti, Liviu Mazilu ( PSD ). Ministrul a vizitat obiectivul a stat de vorba atat cu pacientii si cadre medicale asigurand ca daca in 30 de ani oamenii au tot fost dusi cu pluta acum spitalul se modernizeaza cu siguranta. In Strehaia exista si investii din fonduri europene ( iluminatul public cu led si panouri fotovoltaice ), investitii prin Compania Nationala de Investitii ( CNI ) Casa de Cultura Strehaia, investitii din fonduri proprii, parcuri, monumente, strazi asfaltate si trotuare dar si prin SECOM pentru extidnerea si modernizarea serviciului de apa-canal.
 
 

OMUL SFINTESTE LOCUL!

 

Lucrarile de modernizare a orasului Strehaia sunt in toi. Nici nu a apucat sa se instaleze primavera bine si déjà muncitorii s-au apucat de lucru. Se lucreaza in toi in satul Comanda, sat apartinator de orasul Strehaia. Primarul orasului Strehaia, Ioan Giura, presedintele Cosiliului Judetean Meheditni, Aladin Georgescu, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice Alin Chirila si senatorul PSD de Mehedinti Liviu Mazilu au mers in satul Comanda unde pentru prima data in istoria acestei localitati s-a turnat asfalt. Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a stat de vorba atat cu muncitorii cat si cu primarul orasului Strehaia si oamenii din Comanda. Aladin Georgescu se declara multumit ca treaba merge la Strehaia iar primarul isi respecta promisiunile din campania electorala. Ioan Giura primarul orasului Strehaia urmareste in deaproape lucrarile de constructii pentru ca acestea sa fie conforme si de calitate. Strehaia se dezvolta de la saptamana la alta, gradinite in modernizare, lumina publica in modernizare si extindere, extindere de apa si canalizare, asfaltare de drumuri si trotuare si poate cel mai important obiectiv , ontract de finantare semnat pentru modernizarea si extinderea spitalului.
 
 
RTVGalaxy.ro