• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


LIGA INTERNATIONALA DE EDUCATIE NOUA LA SCOALA ESELNITA

  

Scoala Gimnaziala Eselnita este gazda unei delegatii de profesori si pedagogi experti in educatie progresiva, sistem diferit fata de cel romanesc. Chiar daca este vacant, curtea, clasele si sala de sport a au fost gazdele elevilor care au vrut sa vada si o altfel de modalitate didactica. Ideea unei astfel de sistem de invatamant este una mai veche, chiar din perioada interbelica odata cu terminarea celui de-al doilea razboi mondial sistemul a fost studiat inbunatatit si aplicat in mai multe tari inclusive in vestul Europei. Elevii spun ca este interesant acest sistem de invatamant si diferit de fata de ce cunosc in sala de clasa. Directorul Scolii Gimnaziale Eselnita considera ca astfel de activitati sunt bi!e?venite avand in vedere dezvoltarea persoanala a elevilor.
   
 

AUTOBUZE ELECTRICE LA TURNU SEVERIN

  

Severinul intra in randul oraselor civilizate din Romania, putine la numar avand in vedere criteriul de transport comun ecologic urban. Astfel primarul Marius Screciu anunta primele autobuze complet electrice care ajung la Turnu Severin printr-un proiect depus de municipalitate urmand ca parcul auto sa fie marit printr-un alt proiect european.
   

TERMO HALANGA SOLUTIA PENTRU " LA IARNA "

  

In sedinta Consiliului Local a municipiului Drobeta Turnu Severin consilierul local Gabriela Dobrota a cerut sa se faca din timp pregatirile pentru sezonul rece de anul acesta. Iarna trecuta Severinul a traversat una dintre cele mai grele perioade financiare, efectele simtindu-se inclusiv acum avand in vedere ca mare parte din bugetul de investitii a fost directionat pentru achizitia de pacura.
   

SE PUNE TAXA DE INTRARE LA CASTELUL ARTELOR

  

Fostul bazin de apa al Severinului construit la inceputul secolului XX acum devenit castel al artelor dupa expirarea perioadei cerute conform proiectului de restaurare al UE se va taxa. Taxa este pentru vizitatorim daca acestia pana acum beneficiau de intrare libera prin proiectul UE, odata expirata perioada asumata de catre municiplatitate Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a hotarat impunerea unei taxe de vizitare.
   

RUTELE ECONOMICE PRIORITARE PENTRU SCRECIU

  

In Turnu Severin pana acum in atentia administratiei locale au fost arterele rutiere din interiorul orasului drumurile si parcarile catre zonele industriale nu s-au bucurat de aceasi atentie. Marius Screciu odata ajuns in functia de primar a deschis orasul catre investitii prin modernizarea utilitatilor din zonele industriale. Astfel odata modernizat Bulevardul Portile de Fier acum in atentia acestuia a fost drumul din platforma industriala de est a municipiului unde deja au fost anuntate doua investiti.
   

TURNU SEVERIN PREMIAT DE FORBES ROMANIA

  

Drobeta Turnu Sverin a fost declarat ca oras al oportunitatilor in anul 2018 de catre Forbes Romania. Marius Screciu primarul municipiului a ridicat premiul acordat de Forbes Romania. Acesta a sublinita in cadrul editiei cu numarul 6 a Galeu Forbes Citys Romania ca Severinul si administratia publica depune eforturi pentru dezvoltare si prosperitate economica.
   

SARACA TARA BOGATA SI CU OAMENI AMAGITI

  

Bataia de joc la adresa cetateanului din Romania facuta de catre institutile publice doboara record dupa record. De aceasta data pescarii sunt luati in balon de institutii, oamenii sunt pusi pe drumuri, fraieriti, incurcati si raman cu ochi-n soare. Problema a mai fost semnalata dar atunci prefectul s-a implicat si parea ca totul este rezolvat, cand colo de ochii camerelor de filmat, afara-i vopsit gardul si inauntru' functionarul care se scuza ca nu mai are balta peste. In fapt oamenii stau la cozi cu zilele iar daca pana la aderarea in Uniunea Europeana cozi din acestea se ma gaseau doar prin fata unei ambasade ori la poarta unei fabrici falimentate de baietii destepti, acum noile cozi se fac la institutii ale statului care in loc sa fie in folosul cetateanului sunt in incurcarea cetateanului.
   
RTVGalaxy.ro