• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


AGENTUL TERMIC O PROBLEMA VECHE SI PLINA DE NOUTATI

 

 
Agentii economici din Turnu Severin si populatia au cumulat o datorie de 10 milioane de lei noi. Directorul SPAET face apel la severineni si agentii economici sa isi plateasca facturile la energia termica. In actuala situatie pana in ultima decada a lunii Februarie se poate asigura agentul termic in Drobeta Turnu Severin. 
 
 

   

 

CLADIRILE ECO AU VERDE LA REDUCERI DE TAXE SI IMPOZITE LOCALE

 

 
Cladirile verzi din Turnu Severin beneficiaza de pana la 70% reducere de taxe si impozite totul prin amendamentul viceprimarului Daniel Carjan. Investitorii si locali sau cei ce doresc sa isi aduca capitalul in Severin si isi modernizeaza cladirile sau construiesc cladiri ecologice beneficiaza de reduceri importante de taxe si impozite. Eficienta energetica, calitatea materialelor folosite, siguranta in constructii si forta de munca calificata sunt prioritare pentru viceprimarul din Turnu Severin si din acest motiv se promoveaza o astfel de abordare economica.
 
 
 
 
 

   

COMUNA DEVESEL ARE SERVICIU DE APA IN TOATE SATELE

 

 
Scoala generala din satul Bistret comuna Devesel judetul Mehedinti se modernizeaza, constractul a fost déjà semnat de catre primarul Fabian Drocan. Modernizarea presupune reabiliatrea cladirii, a instalatilor, a ferestrelor, termoizolare, mobilier, instalatie electrica, curtea si teren plus gard. Statia de apa din satul Bistret comuna Devesel a fost finalizata anul trecut in Decembrie si din luna Martie a anul acesta in fucntie de conditile meteo satenii vor avea apa potabila de la reteua publica Deveselul fiind una dintre marile comune ale Mehedintiului care dispune de un modern sistem de apa potabila. Drumul national 56C ce face legatura din Drumul National 56B intre Satul Chilia si satul Bistret care a fost reparat in urma cu aproape 1 an si jumatate va fi modernizat si se va turna asfalt pana in toamana anului acesta spune primarul Fabian Drocan. Drumul fiind national nu intra in jurisdictia primariei Devesel, dar si pentru repararea lui acum un an si jumatate cum si pentru asfaltarea lui Primarul a mers la toate Compania Nationala de Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru a rezolva aceasta problema de acces.
 
 
 
 

   

PUTINE PARCARI SI OCUPATE ILEGAL

 

 
Lipsa locurilor de parcare este una cunoscuta in Turnu Severin dar cand mai observam si parcari rezervate ilegale de comercianti sau locatari atunci totul se poate termina fosrte prost, scandaluri sau amenzi impartite de Politia Locala Turnu Severin. Politistii locali fac apel la cetateni sa semnaleze aceste probleme. 
 
 
 

   

FLORICOLA A AJUNS OBSESIE PENTRU PRIMARUL DIN ORSOVA?!

 

 
Orsova intra in noul an asa cum a parasit si vechiul an intr-o situatie conflictuala de stres care nu genereaza politici publice coerente de dezvoltare si buna stare. Orsova in zodia Stoica para-se ca va avea parte doar de probleme multe dintre ele generate de primarul acetui municipiu. In sedinta de Consiliu Local al municipiului Orsova scandalul generat de propunerile primarului care trimiteau consilierii locali direct in fata justitiei au ajuns pana la gradul in care primarul a injurat si s-a purtat golaneste fiind un cuvant mult prea bland, cu o doamna consilier local de la PNL care nu asculta comenzile acestuia. Primarul Stoica doreste cu tot dinadinsul para-se sa omoare societatea FLORICOLA SA prestatorul de servicii de apa canal si salubritate din acest municipiu si sa lase pe drumurii sute de oameni. Conform informatilor noastre bine documentate si cu probe solide din partea consilierilor PSD, acestia ar fi fost chemati de primarul Orsovei la o discutie in care li s-a precizat faptul ca votul ce urmeaza a fi dat in sedinta de consiliu este unul politic venit de sus in jos fiind pronuntat chiar numele presedintelui PSD Mehedinti. Astfel prin votul se dorea ca Floricola sa piarda mai multe bunuri ce sunt bunuri de retur. Adica aceste bunuri se cedeaza doar dupa finalizarea contractului si nu inainte. Multi consilieri PSD nu au fost de acord cu semnele ce urmau sa le faca pe buletinele de vot la votul secret si chiar au precizat ca ce se cere este o ilegalitate refuzand comanda politica. Relatarile sunt inschimb unele demne de filmele cu mafioti. Amenintari, santaj, injuraturi, folosirea unor nume importante si cu influenta cu sau fara stirea lor doar pentru determina consilierii sa faca asa cum dicteaza partidul. Unii au cedat presiunilor altii nu, iar dovezile sunt zdrobitoare atat audio cat si video fiind in schimb sub protectia anonimatului. Consilierii PSD spun textual ca se tem sa nu ramana pe drumuri sau sa aiba probleme daca vor iesi in public. Astfel Galaxy TV solicita organelor competente politie si parchet sa se sesizeze si sa opreasca abuzurile de la Orsova unde pana si colegi de partid cu actualul primar se tem pentru siguranta lor. Consilierul local Camelia Ianculovici a fost inschimb supusa unui tir de injuraturi si mizerii din partea primarului Stoica, vorbe ce cu greu pot fi reproduse.
 
 
 

   

PNL NU ESTE DE ACCORD CU SCADEREA LEFURILOR

 

 
Atat in Consiliul Judetean Mehedinti cat si in alte institutii publice locale si judetene deja se vorbeste despre scaderea lefurilor din cauza bugetelor mici. Un alt exemplu este in cadrul Directiei de Impozite si Taxe Locale din Turnu Severin. Dupa ce au fost marite timid lefurile si guvernul a luat banii primariilor, Severinul pierzand aproximativ 6 milioane de euro odata cu modificarea Codului Fiscal acum s-a ajuns la solutii de scadere a lefurilor sau de incetare a contractelor de munca. Un drept salarial castigat este bun castigat spune deputatul PNL de Mehedinti Virgil Popescu care in urma unei analize cu viceprimarul Daniel Carjan. Astfel la nivel de Turnu Severin lefurile functionarilor din primarie si din directii sau servicii nu mai pot sa scada avand in vedere interventia deputatului. Inschimb la Consiliul Judetean Mehedinti criza financiara isi va face simtita prezenta fiind vorba de scaderi de lefuri si conciedieri de personal. 
 
 

   

LICEUL DIN VANJU MARE IN PERICOL DE A FI DESFIINTAT

 

 
Liceul Doctor Victor Gomoiu din localitatea Vanju Mare judetul Mehedinti este in pericol ca in maxim 2 ani sa isi piarda personalitatea juridica, adica sa fie desfintat. Cadrele didactice, personalul nedidactic, elevii, parintii si autoritatile locale sunt in alerta si nu inteleg cum este posbil ca Inspectoratul Scolar jJudetean Mehedinti sa adopte o asemenea masura in cadrul Consiliului de Administratie. In faot populatie scoalara exista si chiar la liceu trebuie sa existe clase noi, dar ISJ Mehedinti doreste sa contrariul, desfintarea clasei de Matematica-Informatica cea mai buna clasa.
 
 

   

RTVGalaxy.ro