• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


TERMOFICAREA SEVERINULUI O PROBLEMA DE 100 DE MILIOANE DE LEI NOI

  

 
Costul achizitiei de pacura pentru pornirea motoarelor termice in aceasta iarna pentru termoficarea oarsului costa aproximativ 30 de milioane de lei noi la care se adauga cheltuieli salariale, cheltuieli de interventie, lucrari de reparatii, combustibili si altele care toate ar insuma 100 de milioane de lei noi. Aspectele au fost iarasi discutate la Prefectura Mehedinti in cadrul unei sedinte de Dialog Social.
 
 
 
   
 

PRECIZARILE PRIMARULUI IN LEGATURA CU TAIEREA ARBORILOR DIN PARCUL TUDOR VLADIMIRESCU

  

 
Mai multi arbori de varsta cu orasul Turnu Severin au fost taiati din parcul central. Cetatenii au fost nemultumiti avand in vedere valoarea simbolica si peisagistica a acestora. primarul municipiului Turnu Severin, Marius Screciu precizeaza ca acesti arbori erau ocrotiti de lege dar au fost taiati cu respectarea prevederilor legale si dupa demersurile realizate de functionarii primariei avand in vedre ca erau uscati la radacina si in stare de putrefactie siguranta celor mici si apartinatorilor find pusa in pericol.
 
 
 
   

PRIMARUL SEVERINULUI MULTUMESTE CONSILIERILOR PENTRU SPRIJIN

  

 
Demersul liberalilor din Consiliul Judetean Mehedinti pentru sprijinerea municipalitatii din Turnu Severin pentru agent termic a fost aplaudata de primarul Marius Screciu. Acesta a fost prezent in sedinta Consiliului Judetean Mehedinti dupa ce in urma cu doar cateva zile conducerea Consiliului Judetean Mehedinti a respins un ajutor pentru municipalitatea prin neconvocarea sedintei de indata ceruta de liberali si apoi prin respingerea proiectului de rectificare bugetara propus tot de liberali.
 
 
 
   

CETATEA MEDIEVALA VA FI LUMINATA NOAPTEA

  

 
Iluminatul arhitectural al Cetatii medievale a Severinului va fi inaugurat de Ziua Natioanalas a Romaniei 1 decembrie. cetatea Medievala a Severinului este singura cetate din Oltenia si vestul Munteniei.
 
 
 
   

ILIE BALACI CETATEAN DE ONOARE SI NUME DE STRADA IN TURNU SEVERIN

  

 
Viceprimarul municipiului Turnu Severin, Daniel Carjan a propus si proiectul de acordare post mortem a titlului de cetatean de onoare lui Ilie Balaci cel care a adus prima data bucuria si speranta ca Turnu Severin poate performa in Divizia A actualmente Liga I in anul competitional 1989 - 1990. Primarul municipiului Turnu Severin, Marius Screciu considera ca si o strada trebuie sa poarte numele de Ilie Balaci in municipiu iar numele stadionului municipal din Turnu Severin se va schimba tot in Ilie Balaci dar numai dupa o consultare publica.
 
 
 
   

APA GREA A FOST PRELUATA IN DEPOZITELE REZERVEI DE STAT

  

 
Apa grea produsa de fosta ROMAG Prod a fost inclusa datorita amendamentului deputatului PNL de Mehedinti Virgil Popescu in Ciclul Integrat Nuclear. Astfel Centrul de Management al Apei Grele din Turnu Severin este parte a circuitului integrat nuclear.
 
 
 
   

REDUCERI LA IMPOZITELE LOCALE IN TURNU SEVERIN

  

 
Reduceri de pana la 50% a impozitului pe teren sau cladiri in cazul unor calamitati, incendii, alunecari de teren, inundatii si altele care afecteaza un teren sau imobil al unei persoane fizice condece la o scadere de impozit. Proiectul este sustinut de viceprimarul municipiului Turnu Severin si de specialistii Directiei de Taxe si Impozite Locale Drobeta Turnu Severin.
 
 
 
   
RTVGalaxy.ro