• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri externe

 

Cetățenii din Uniunea Europeană vor putea rămâne în Marea Britanie după Brexit, a dat asigurări joi, la summitul european de la Bruxelles, premierul britanic Theresa May, potrivit unei surse guvernamentale britanice, transmite AFP.

În același timp însă, premierul britanic i-a atenționat pe ceilalți 27 de șefi de stat și de guvern din blocul comunitar că respinge orice competență a Curții de Justiție a UE (CJUE) în a tranșa litigii privind drepturile cetățenilor din UE după Brexit.

Numai "respectabilele noastre tribunale" vor putea tranșa aceste diferende, a indicat această sursă.

 

 

 

Erdogan limitează evoluția copiilor turci. Programa școlară va fi modificată, iar în școli nu se va mai preda evoluționismul, a declarat un oficial de la Ankara, potrivit The Guardian.

O altă schimbare ar fi reducerea timpului de studiu pentru moștenirea secularismului.

 

 

După ce Regina Elizabeta a II-a a ținut discursul de deschidere a sesiunii Parlamentului, polițiștii din West Yorkshire au primit un apel în care un cetățean reclama faptul că suverana Marii Britanii nu putra centură de sigurană în limuzina care a dus-o la Westminster.

”Regina are grijă să se asigure că toate activitățile ei în nume propriu sunt îndeplinite în strictă conformitate cu legea”, se arată pe site-ul oficial al Familiei Regale.

Conform legislației rutiere din Marea Britanie o persoană poate fi amendată cu 500 de lire pentru nepurtarea centurii, dar există și excepții precum condusul cu spatele sau mașinile de poliție, pompieri sau ambulanțele.

 

 

Procuratura spaniolă a acceptat înlocuirea cu o amendă de 255.000 euro a condamnării la 21 de luni de închisoare, dictată împotriva starului argentinian Lionel Messi, pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro, informează agenția EFE.

După ce Curtea Supremă a confirmat, luna trecută, condamnarea pentru fraudă fiscală a fotbalistului, Tribunalul din Barcelona trebuia să pună în executare sentința și să decidă dacă va dicta o amendă în locul pedepsei cu închisoarea sau, în mod alternativ, dacă va suspenda intrarea în închisoare a jucătorului, ținând cont că Messi nu are antecedente penale și nu a primit o condamnare mai mare de doi ani, așa cum solicitaseră anterior apărătorii acestuia.

 

RTVGalaxy.ro