• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri externe

 

CPlanul republicanilor din Senatul american de a abroga și a înlocui Obamacare, legea sistemului de sănătate implementă la începutul mandatului lui Barack Obama, a picat la vot.

Deși au plănuit câteva zile la noua lege de înlocuire a legea lui Obama, la votul din Senat de marți, 9 senatori republicani au votat împotriva măsurii, anunță New York Times.La acești 9 senatori republicani care au votat împotriva legii s-au alăturat toți senatorii democrați și astfel legea a picat cu 57 de voturi "împotrivă" și 43 "pentru". 

Republicanii aveau nevoie de 60 de voturi "pentru" ca proiectul lor de lege să treacă.Legislația dorită de republicani prevedea reduci mari la Medicaid, programul de asigurări de sănătate pentru cei săraci, și reducerea subvențiilor Obamacare pentru persoanele cu venituri mari, pentru ca astfel să fie ajutați cu costul asigurărilor de sănătate.

 

 

 

 

Tenismanul sârb Novak Djokovici, accidentat la cotul drept, a anunțat miercuri că pune capăt sezonului 2017 și nu va participa astfel la următoarea ediție a turneului US Open și nici la semifinala Cupei Davis împotriva Franței, informează cotidianul L'Equipe.

Numărul patru mondial, care a abandonat în sferturile de finală la Wimbledon, vrea să ia o pauză pentru a se putea trata și a reveni în formă în 2018.

Sportivul a anunţat că în perioada petrecută în afara terenului de tenis, el şi soţia sa Jelena vor deveni din nou părinţi. Cei doi mai au un băieţel, Stefan, născut în 2014

 

 

 

 

 

Donald Trump a făcut recent un anunţ care a şocat nu  doar Statele Unite, ci întreg mapamondul. Preşedintele SUA a decis să le interzică oamenilor transgender posibilitatea de a activa în cadrul armatei americane, dând vina pe "costurile medicale și perturbări", anunţă The Mirror şi The Independent. Anunţul oficial a fost făcut chiar de către preşedintele Trump, pe contul său de Twitter.

Armata a cerut o întârziere de doi ani în acest proces, dar acest lucru a fost respins.

 

 

RTVGalaxy.ro