• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri interne

 

Florian Bodog poate răsufla ușurat. Premierul Mihai Tudose a anunțat că nu va efectua nicio remaniere și că Florian Bodog va rămâne ca ministru al Sănătății, asta după ce a primit raportul pe care il ceruse în mod imperios.

Speculații au circulat din greu privind posibila demitere a lui Florian Bodog din guvern după ce premierul a criticat situația privind vaccinările.

 

 

Cezar Marius Pantea a fost demis miercuri din funcția de director al Loteriei Române. Acesta ocupa această funcția de doar trei luni când l-a înlocuit pe Cătălin Chesa, scrie Adevărul.

Înainte de a conduce Loteria Română, Pantea a fost director general al Direcţiei Generale de Autorizare Jocuri de Noroc din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) în perioada 2013-2015. Pantea este la bază avocat.

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) are ca acţionar unic statul român.

 

 

Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o reacție extrem de critică la adresa părinților care nu își vaccinează copii. Șeful executivului chiar a sugerat că aceștia ar trebui să fie decăzuți din drepturile părintești.Nici doctorii care s-au declarat împotriva vaccinării nu au scăpat de critica premierul.

Premierul a precizat că a cerut soluții pentru a rezolva problema acestor refuzuri.

 

 

Eugen Teodorovici spune că a aflat din presă despre demiterea sa din funcția de consilier al premierului Tudose.

” Probabil că Tudose nu mai avea minute la telefon”, a declarat el pentru Adevarul.ro.

Eugen Teodorovici ar fi fost dat afară din funcția de consilier al prim-ministrului, după declarațiile privind impozitarea BOR, fapt cu care Dragnea nu a fost de acord

 

 

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru ridicarea imunității în vederea urmăririi penale a fostului ministru al Comunicațiilor, Valerian Vreme, printr abuz în serviciu, potrivit unui comunicat de presă al DNA. 

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme, în calitate de ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Astfel s-a creat un prejudiciu de peste 11 milioane de euro ministerului Comunicațiilor. 

 

 

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 i-a transmis procurorului-general Augustin Lazăr o scrisoare prin care îi solicită să pună la dispoziția Parlamentului documentele din dosarul penal privind alegerile.

Președintele comisiei parlamentare, Oana Florea, îl avertizează în scrisoare trimisă că a încălcat Constituția și jurământul de credință prin primul refuz.

Parchetul General a deschis un dosar penal privind alegerile prezidențiale din 2009 în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic, dar ulterior a dispus clasarea acestuia afirmând că "faptele nu există în materialitatea lor".

 

 

 

Mai multe persoane din Ministerul Sănătății și din Direcțiile de Sănătate Publică vor fi demise în urma întâlnirii pe care premierul Mihai Tudose a avut-o miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Conform surselor citate, Bodog i-a prezentat lui Tudose un raport privind situația vaccinurilor, pe care îl solicitase șeful Executivului.

Ca urmare a prezentării acestui raport, ministrul Sănătății ar urma să demită mai multe persoane din Ministerul Sănătății și din Direcțiile de Sănătate Publică, au precizat sursele citate.

De asemenea, decizia prim-ministrului Tudose a fost ca raportul să fie public, urmând ca Ministerul Sănătății să îl prezinte.

 

 

 

Un militar a decedat astăzi, în jurul orei 14.40, în timpul unui exercițiu de parașutare, în zona aerodromului Zărnești, informează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenție SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15.35. Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcția informații militare, era în vârstă de 30 de ani, fiind angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2013. Era căsătorit și avea un copil.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. 

 

 

 

Fostul premier Sorin Grindeanu este decis să meargă până la capăt în războiul cu Liviu Dragnea. Grindeanu a primit, oficial, decizia de excludere din PSD și se pregătește să o conteste în forurile statutare din partid.

Sorin Grindeanu amenință că va merge în instanțele civile, dacă în interiorul PSD nu se va rezolva această contestație.

În urmă cu o săptămână, Sorin Grindeanu declara la Timișoara că Liviu Dragnea ''a uitat'' să trimită actele care atestă excluderea sa la organizația PSD Timiș, subliniind faptul că nu va putea fi exclus de câte ori se va reînscrie.

 

 
RTVGalaxy.ro