• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri interne

 

Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creşte cu până la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au declarat pentru Agerpres, reprezentanţii instituţiei.

De la 1 iulie, preţul final la electricitate pentru consumatorii casnici este format dintr-un tarif reglementat de ANRE, care are o pondere de 10% din preţul total, şi dintr-o componentă care reflectă preţul din piaţa liberă, care are o pondere de 90%.

Potrivit unui comunicat al ANRE, remis vineri Agerpres, componenta reglementată (10%) va scădea cu 5,16% iar cea de piaţă liberă (90%) va urca cu 8,53%.

 

 

Președintele francez Emmanuel Macron va face o vizită în România în lunile următoare. 

Imediat după întrevederea care a avut loc între Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, președintele României i-a adresat acestuia invitația de a veni în țara noastră, invitație care a fost acceptată, informează B1 TV. 

Cel mai probabil, vizita lui Macron ar urma să aibă loc în următoarele luni. 

De altfel, în perioada următoare, Administrația Prezidențială și Palatul Elysee vor avea discuții pentru a pune la punct toate detaliile vizitei președintelui francez. 

 

 

 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat în ce fel va testa majoritatea parlamentară și a spus că va rezolva foarte rapid problema Guvernului. Iohannis a explicat că va asculta toate partidele, va trage concluziile și va veni cu o desemnare, iar majoritatea urmează a fi testată în Parlament.

Președintele nu poate să facă altceva decât să asculte pe toată lumea și să tragă propriile concluzii, acelea se verifică în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a sugerat vineri liderului ALDE Călin Popescu-Tăriceanu să se înscrie în PSD şi ''să îi lase pe liberali să vină la PNL'', afirmând că, în ultima vreme, acesta ''este lipit ca marca de scrisoare de Liviu Dragnea'', informează agerpres.ro. 

Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD şi să-i lase pe liberali să vină la PNL", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

 

 

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, şi Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, sunt propunerile lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier, asta deși liderul PSD anunța miercuri că are patru variante de prim-ministru.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, cele mai mari şanse de a fi nominalizat ca propunere de premier le-ar avea Florin Georgescu. De altfel, numele său a fost vehiculat și în decembrie 2016, când se purtau negocierile pentru formarea Guvernului ce a ajuns să fie condus de Grindeanu.

La o propunere definitivă unică de premier se va ajunge luni, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

 

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că în România au existat tot anul discuţii cu privire la condiţiile din penitenciare, iar guvernanţii s-au angajat să le rezolve, precizând însă că acestea nu pot fi rezolvate "într-o zi". 

Şeful statului a făcut comentarii răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a făcut publică situaţia a patru cetăţeni români care au încălcat legea în Danemarca şi ar trebui expulzaţi în România, dar nu se poate face acest lucru, pentru că o instanţă a decis că în ţara noastră condiţiile din închisori nu respectă drepturile omului. 

"Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că, în momentul în care vom avea un nou guvern, vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii", a declarat Iohannis. 

 

RTVGalaxy.ro