• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri interne

 

 

Poliţistul acuzat de pedofilie a ajuns vineri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Confruntat de reporteri, Eugen Stan a dat o replică la care nu se aștepta nimeni.

Poliţistul a fost întrebat ce a avut cu copiii pe care i-a agresat sexual."Nimic deosebit", a răspuns Eugen Stan, care a fost apoi urcat într-o maşină şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, relatează Agerpres.

 

 

Experții criminaliști și personalul auxiliar de specialitate criminalistică din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice protestează vineri față de diminuarea veniturilor salariale nete.

Protestul are loc la sediul instituției între orele orele 13.00 – 15.00, fără afectarea activităților curente, urmând să continue și în zilele următoare.

Experții criminaliști sunt nemulțumiți că începând cu luna ianuarie 2018, salariile nete au scăzut între 25% și 35%.

Un alt motiv de protest este lipsa unui răspuns la demersurile repetate cu privire la modificarea Legii 567/2004, privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice.

 

Cele trei eleve de la Liceul "Nicolae Teclu" din Copşa Mică, fetele care l-au filmat în timpul orei de religie pe profesorul preot acuzându-l că se masturba, s-au ales cu o mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare.

Consiliul de administraţie al liceului a luat această decizie pentru că fetele ”au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord, ţinând cont de legislaţia în vigoare”.

Profesorul nu a fost sancţionat, pentru că a demisionat chiar în ziua în care înregistrarea video a ajuns în presă. Cât despre dirigintă, aceasta nu a fost sancționată pentru că s-a dovedit că nu ştia de incident.

Deocamdată, singura anchetă care l-a declarat nevinovat pe preotul profesor de religie este cea a Mitropoliei Ardealului.

 

 

Ordonanța de Urgență 79 dată de Guvern face tot mai multe victime. Printre persoanele care au salarii mai mici se numără și cele cu handicap grav sau accentuat. Salariile acestora scad cu 7% de la 1 ianuarie 2018.

Situația lor este similară cu cea a specialiștilor în IT, numai că mult mai gravă, deoarece ei oricum au salarii mult mai mici decât informaticienii și sunt mai numeroși decât aceștia, arată Digi24.

 

 

Laura Codruța Kovesi nu se consideră vinovată pentru clasarea mega-dosarului Microsoft în privinţa acuzaţiilor aduse pe numele a 7 miniştri ca urmare a prescrierii faptelor.

Kovesi a declarat că a fost cerut avizul de urmărire penală în cazul celor șase miniștri pentru că altfel nu se puteau face investigații și nu se puteau administra probe.

Șefa DNA a declarat, vineri, că nu ia în calcul demisia după scandalul iscat în urma clasării dosarului.

 

Fostul președinte Ion Iliescu are parte de o ieșire neașteptată, în scandalul privind Serviciul de Protecție și Pază. Iliescu arată că dacă anumiți actori politici suspectează că SPP face jocuri politice, atunci pot acționa instituțional, nu prin intermediul declarațiilor de presă. Iliescu arată că o trecere a SPP în subordinea Ministerului de Interne nu ar face decât să arunce o umbră de suspiciune asupra politizării serviciului.

Dacă toți cei care controlează activitatea SPP acționează conjugat și coerent pentru creșterea încrederii în instituții și în lege, se pot evita astfel de situații, care nu servesc interesul public”, arată Ion Iliescu, pe blogul personal.

 

 

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a convocat jucătoarele române de simplu cel mai bine clasate, Simona Halep,  Sorana Cîrstea,  şi Irina-Camelia Begu, , plus Raluca Olaru, pentru întâlnirea cu reprezentativa Canadei, din Grupa a II-a mondială a Cupei Federaţiei, anunță News.ro.

​Partida va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în 10 şi 11 februarie.

 

Învingătoarea din această întâlnire va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

 

RTVGalaxy.ro