• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

Un nou stagiu de practica la inspectoratul judetean de jandarmi mehedinti. Mai multi elevi de la scoala de subofiteri Grigore Al Ghica din Dragasani au inceput de astazi pregatirea practica alaturi de colegi jandarmi cu experienta. De dimineata au primile ultimele instructiuni.

Toti au mari asteptari de la aceasta practica. Isi doresc sa aplice pe teren notiunile invatate la scoala si spun ca sunt pasionati de jandarmerie inca din copilarie.

Stagiul de practica va dura pana la sfarsitul lunii august.

Tot saptamana aceasta un alt stagiu de practica a fost finalizat la inspectoratul judetean de jandarmi mehedinti. 18 elevi de la scoala militara de subofiteri Dragasani au participat in ultimele 3 luni la misiuni de ordine publica si paza si protectie institutionala.

 Peste o sută de fermieri și primari din județul Mehedinți au participat astazi, la întâlnirea cu tema ”Diseminarea informațiilor privind Planul Național Strategic 2014 – 2018 și sectorul legume – fructe”.La sediul Consiliului Județean Mehedinți, potențialii beneficiari ai Măsurilor de piață în sectorul legume – fructe și vie – vin au stat față în față cu directorul general adjunct al APIA, Constantin Bîrcă.

Presedintele Consiliului judetean Mehedinti Aladin Georgescu le-a transmis participantilor la intalnire ca interesul tuturor trebuie sa ramana atragerea fondurilor europene.

Reprezentanții APIA le-au prezentat producătorilor agricoli din județul Mehedinți, dar și primarilor prezenți la întâlnire, beneficiile asocierii producătorilor de legume și fructe în organizații de producători recunoscute, grupuri de producători, cooperative, pentru a putea accesa ajutoare financiare comunitare.

Totodată, au fost prezentate măsurile de restructurare și reconversie, programe de investiții, asigurarea recoltei de struguri și programe de informare și promovare vinuri.

După expunerile oficialilor din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, fermierii prezenți au avut ocazia să ceară lămuriri și să-și expună problemele cu care se confruntă în activitățile agricole pe care le desfășoară.
48 mil de euro asteapta sa fie cheltuiti pentru reabilitarea unui numar de 112 km de drum judetean, in Mehedinti. Consiliul judetean a finalizat astazi o prima etapa din tot acest proces si a semnat contractul cu firma castigatoare pentru realizarea proiectului tehnic. Presedintele Aladin Georgescu spera ca termenul de 45 de zile va fi respectat.

Firma castigatoare in urma licitatiei organizate asigura autoritatile ca nu vor exista depasiri de termen.

Luna viitoare se vor demara procedurile de desemnare a celor care se vor ocupa efectiv de  executia lucrarilor de reabilitare a peste 100 de km de drumuri judetene.In sfarsit scapam de apa de ploaie. Si nu pentru ca precipitatiile vor fi mai rare in Drobeta Turnu Severin ci pentru ca taxa pe apa de ploaie a fost anulata. Decizia consililui local din 2015 a primit ieri si girul Curtii de apel craiova.

Initiativa de eliminare a acestei taxe i-a apartinut acum trei ani consilierului local Alin Budulan.

Tot mai multe primării din țară au modificat contractele de concesionare a serviciului de apă și canalizare cu diverși operatori pentru a elimina taxa pe apa de ploaie. Buzău şi Râmnicu Sărat, Craiova. rimnicu valcea.Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi are de joi, 3 mai, o conducere nouă. Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, comisarul de poliţie Lucian Remus Luca, a fost împuternicit la comanda instituţiei. Astazi a fost organizata o conferinta de presa in care seful IPJ Mehedinti a vorbit despre responsabilitatile aduse de aceasta numire.

Comisarul Lucian Remus Luca spune ca deciziile si masurile pe care le va luat cat timp va sta la comanda Inspectaratului le va lua nu doar cu minte ci si cu sufletul, iar acum, la inceput va cere o analiza amanuntita a tot ceea ce inseamna IPJ Mehedinti.

Seful IPJ Mehedinti a vorbit in cadrul conferintei de presa si despre obiectivele propuse.

După ce fostul inspector şef al IPJ Mehedinţi, comisarul şef Romulus Opriţa, a ieşit la pensie în vara anului trecut, la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au fost numiţi mai mulţi ofiţeri. Numirea lui Remus Lucian Luca la conducerea poliţiei mehedinţene nu poate fi decât de bun augur dat fiind faptul că este vorba de unul din cei mai experimentaţi poliţişti din judeţul Mehedinţi.
Clubul elevilor liberali s-a reinfiintat la Drobeta Turnu Severin. Din dorinta de a se implica in societate, tinerii s-au alaturat TNL Mehedinti si ii vor sprijini in toate proiectele viitoare.

De ce au ales PNL? Pentru ca, spun ei, liberalii promoveaza tinerii, sprijina actiunile lor si iubesc spiritul de echipa.

Presedintele PNL Drobeta Turnu Severin isi va oferi tot sprijinul acestui club si este convins ca impreuna vor duce la bun sfarsit o serie de proiecte adresate tinerilor.Un grav accident de circulatie s-a petrecut, noaptea trecuta la Drobeta Turnu Severin. O femeie si-a piedut viata dupa ce masina pe care o conducea a fost lovita de un alt autorturism. Totul s-a intamplat pe strada Traian colt cu 1 decembrie.Se pare că soferita in varsta de 34 de ani nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului extrem de violent, masina a pus la pamant un stalp de electricitate si s-a oprit in gardul unei curti. Tânăra a suferit multiple răni şi a fost transportată de urgenţă la spital, unde din păcate a murit, la scurt timp, în urma unui stop cardio-respirator.Şoferul celui de-a doilea autoturism implicat în accident, a părăsit locul evenimentului, abandonând maşina pe care o conducea şi în care poliţiştii au găsit o serie de documente. Se pare că acesta ar fi dispărut pentru că nu deţine permis de conducere.

 

 
RTVGalaxy.ro