• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți a organizat vineri, la Palatul Cultural ,,Theodor Costescu”, din Drobeta Turnu Severin, simpozionul cu tema ,,Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice”, la care au participat reprezentanți ai conducerii instituțiilor publice locale, profesori universitari din cadrul Universității din Craiova, numeroși invitați din cadrul instituțiilor cu incidență în sfera anticorupție, precum și reprezentanți ai societății civile.

În cadrul evenimentului au fost prezentate atât exemple de bune practici în prevenirea și combaterea corupției, cât și perspectivele ce urmează a fi dezvoltate de către instituțiile publice, în baza Strategiei Naționale Anticorupție 2016 – 2020.De asemenea, au avut loc discuții privind promovarea în mediul universitar a integrității, eticii și deontologiei profesionale, conștientizarea consecințelor implicării în actele de corupție, participanții fiind, totodată, informați cu privire la competențele de activitate ale Direcției Generale Anticorupție.

Participanților la eveniment le-au fost diseminate materiale cu caracter preventiv și de promovare a TelVerde anticorupție – 0800 806 806 – linie telefonică gratuită la care cetățenii pot sesiza fapte de corupție săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia evenimentului de azi, Direcția Generală Anticorupție își reafirmă preocuparea constantă față de informarea corectă și conștientizarea membrilor societății în spiritul integrității și eforturilor de luptă împotriva corupției.

 

 

Evenimentul ”Ziua universală a Iei” a debutat astazi la Drobeta Turnu Severin. Potrivit directorului muzeului regiunii portilor de fier, vor avea loc concerte de muzică populară și o expoziție de costume populare.Totul la Palatul Cultural Teodor Costescu.

Romania isi doreste sa introduca ia in patrimoniul unesco. Iar ca acest deziderat sa devina realitate, muzeografii din Mehedinti au pornit o cercetare alaturi de altii din tara.

Peste 10.000 de persoane îmbrăcate în ie sunt aşteptate sâmbătă la Hobiţa, în comuna gorjeană Peştişani. Astfel, de Sânziene, pe 24 iunie, Consiliul Județean Gorj împreună cu Primăria Peștișani și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Asociația Națională a Antreprenorilor și Asociația „Flori de Ie“ îi invită pe turişti la cea de-a doua ediție a Festivalului „RomânIA Autentică“. Anul acesta, „RomânIA Autentică“ va avea loc, atât în Gorj – la Târgu Jiu și Hobița, cât și la Iași. Organizatorii principali ai evenimentului își propun să adune peste 10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare. 

 

În primele cinci luni ale anului 2017, au fost încadraţi în muncă 2.616 şomeri, din care 1.070 femei.

Cei mai multi 1.534 sunt din mediul urban.De asemenea, din numărul total de persoane încadrate în muncă, 2 au fost şomeri de lungă durată (persoane înregistrate în bazele de date ale instituţiei de o perioada mai lungă de timp) si 3 persoane cu dizabilitati.

Avind in vedere principalele măsuri active de combatere a şomajului pe care AJOFM Mehedinţi le-a desfăşurat în primele cinci luni ale anului 2017, cei mai mulţi şomeri au fost angajaţi prin activitatea de mediere a muncii (prin punerea în legătură directă a şomerilor cu angajatorii care au comunicat locuri de muncă vacante) şi anume 1.530 persoane.

 

 

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi a anunţat că astăzi sunt disponibile 125 de locuri de muncă, dintre care 3 pentru persoanele cu studii superioare.

Nu lipsesc nici cursurile de formare profesionala.

 

 
RTVGalaxy.ro