• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

 

O nouă grădiniță s-a construit în municipiul Drobeta Turnu Severin! Este vorba despre un proiect derulat în parteneriat de Ministerul Educației și Primăria Drobeta Turnu Severin! Noua locație este situată în curtea grădiniței numărul 3 și are o capacitate de trei săli de clase, aici urmând să studieze 60 de elevi.

Lucrările de construcție sunt gata, urmează acum realizarea utilităților și amenajarea curții grădiniței, lucrări care cad în sarcina autorităților locale. Primarul Marius Screciu spune ca pana in septembrie, totul va fi gata. În sarcina ministerului educației stă insa dotarea cu mobilier a sălilor de clase:

Reprezentanții muncipalității au mai precizat că în plan și extinderea numărului de creșe de pe raza municpiului Drobeta Turnu Severin pe fonduri europene. 

 

 

Se anunță o atmosferă incendiară joi, la Severin, la duelul din preliminariile Europa League dintre CSU Craiova și AC Milan. Pana atunci insa, reparatiile si curatenia sunt pe ultima sută de metri. Pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin s-au facut astazi ultimele pregatiri, angajaţii având grijă ca oaspeţii să fie primiţi aşa cum se cuvine. La primele ore ale dimineţii, primarul oraşului, Marius Screciu, a ţinut să verifice la faţa locului stadiul pregătirilor, intrucat, pana la acest moment, meciul de maine seara va fi cel mai important meci de fotbal din istoria oraşului.

Joi, 27 iulie, la meciul dintre milanezi şi Universitatea Craiova vor fi pe stadion aproximativ 16.000 de spectatori, un număr record pentru Drobeta Turnu Severin. Dintre aceştia, circa 500-600 sunt suporterii echipe milaneze.

CSU Craiova - AC Milan se joacă joi, 27 iulie, de la ora 21:00, pe arena din Severin. 

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I – judeţul Mehedinţi au depistat la controlul de frontieră un cetăţean român care conducea un autoturism , semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene. Totul s-a intamplat astazi de dimineata, cand la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean român de 35de ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un târg auto şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi. Drept urmare, mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale. 

 

În prezent România se confruntă cu o importantă epidemie de rujeolă care afectează în principal copii din grupele de vârstă de sub 15 ani. Potrivit datelor centralizate de către Ministerul Sănătăţii, la nivel naţional, sunt aproximativ 180.000 de copii nevaccinaţi, dintre care, doar pentru 10% dintre ei se refuză vaccinarea, restul nici măcar nu ajung la medicul de familie.Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel național se derulează o campanie suplimentară de vaccinare cu ROR a copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani, sub denumirea, vaccineaza-ti copilul impotriva rujeolei pentru cel mai sigur inceput in viata.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților copiilor care nu au fost vaccinați să se prezinte la medicul de familie în vederea vaccinării împotriva rujeolei.În prezent, Ministerul Sănătăţii are peste 500.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, cantitate care ar trebui să fie suficientă până la sfârşitul anului. 

In prezent, in Mehedinti au ajuns peste 2600 de doze de vaccin ROR, insa lipsesc alte 3.

DSP Mehedinti ii sfatuieste pe parinti sa isi vaccineze copiii, altfel le pun viata in pericol.

Rujeola a făcut o nouă victimă - o persoană de 29 de ani din judeţul Dolj. Numărul deceselor a ajuns astfel la 32. Cele mai multe victime sunt din Timiş, Arad şi Dolj. A crescut şi numărul pacienţilor diagnosticaţi cu rujeolă. Institutul de Sănătate Publică anunţă că au fost raportate 8.246 de cazuri în 41 de judeţe.

 

 

 

 

 
RTVGalaxy.ro