• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca Mehedinti anunta ca angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 956 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt in Spania, portugalia si Olanda.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.AJOFM Mehedinți pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un număr total de 111 locuri de muncă vacante, în diferite domenii de activitate.

AJOFM Mehedinți anunță că în această perioadă se fac înscrieri pentru cursuri de calificare/recalificare în meseriile de agent securitate, bucătar, electrician, manager proiect, vânzător și vopsitor industrial.După ce la începutul săptămânii, Guvernul a anunțat că nu majorează alocaţiile copiilor din România, aseara lucrurile au luat o altă direcție. Se măresc alocațiile începând cu 1 martie. La propunerea PNL, plenul Parlamentului a votat majorarea. Mai exact, amendamentul aparţine deputatului PNL Robert Sighiartău. Preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin Daniel Cirjan anunta ca singurul parlamentar de Mehedinti care a votat pentru majorarea alocatiilor a fost deputatul liberal Virgil Popescu.

In timp ce Liviu Dragnea a catalogat amendament liberalilor ca fiind unul demagogic, Daniel Cirjan condamna atitudinea celorlalti parlamentari de Mehedinti si o considera sfidatoare la adresa romanilor.

În prezent, alocaţiile copiilor din România sunt la minimum istoric, în comparaţie cu statele UE, şi anume 2 lei pe zi.
Amendamentul deputatului PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, prin care a solicitat suma de 15.000 mii lei, pentru subvenționarea încălzirii termice a municipiului Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, a fost respins prin vot, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Inca o promisiune făcută de parlamentarii PSD de Mehedinți, Alina Teiș și Liviu Mazilu, NU a fost respectată, a declarat deputatul Virgil Popescu. Cel mai grav este că în curând severinenii vor îngheța iar în casele lor! Parlamentarilor PSD de Mehedinți să le fie rușine!Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul judeţean Mehedinti a anunţat că a demarat Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii Unice de Plată în anului 2019.Drumul judetean care face legatura intre Livezile si sat Bistrita comuna Hinova are mari sanse sa fie reabilitate in totalitate anul acesta. Din cei 7 km, au mai ramas 2,8 care, cu bani europeni vor fi finalizati in perioada urmatoare. Presedintele consiliului judetean Mehedinti Aladin Georgescu spune ca a fost desemnat deja operatorul care se va ocupa de lucrari.

Primarii celor doua comune au semnat contractul si asteapta demararea lucrarilor. Ambii multumesc celor din consiliul judetean pentru ajutorul acordat locuitorilor din zona. 

 

RTVGalaxy.ro