• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

Festivalul daco-roman Drubeta va debuta vineri 20 aprilie, la Drobeta Turnu Severin. Autoritatile le-au pregatit severinenilor o serie de surprize in cadrul acestui eveniment, aflat la prima editie si care se va desfasura pe parcursul a trei zile in fata teatrului, pe strada Carol.

Primaria Drobeta Turnu Severin, partenera in cadrul acestui festival, vede proiectul ca pe un brand turistic, mai ales ca subiecte avem de unde alege.

Pentru viitor, autoritatile isi propun sa separe festivalul Drubeta de zilele Severinului, pentru a crea un eveniment de sine statator.

Vineri, la Drobeta Turnu Severin debuteaza zilele orasului, iar autoritatile au pregatit, la fel ca si anii trecuti, evenimente pentru toate varstele si preferintele.

Zilele orasului se vor incheia luni, 23 aprilie, cu un foc de artificii.Un nou proiect pentru situatii de urgenta a fost castigat de primaria Drobeta Turnu Severin, pe fonduri europene. De aceasta data este vorva despre o colaborare reusita cu vecinii bulgari, iar astazi a fost organizata o actiune de informare si un seminar pe aceasta tema. Prezent la eveniment, primarul Marius Screciu spune ca fondurile obtinute sunt absolut necesare pentru dotarea primariei cu echipamentul necesar interventiei intr-o situatie de urgenta.

Marius Screciu mai spune ca Romania trebuie sa urmeze modelul altor tari care de ani buni pun accent pe prima reactie intr-o situatie de urgenta.

Banii europeni primiti in cadrul acestui proiect vor ajuta autoritatile din cele doua tari sa cumpere tehnica necesara de interventie, iar vecinii bulgari sunt multumiti de colaborarea au autoritatile din Drobeta Turnu Severin.

Sistemul modern de avertizare in caz de dezastru natural ce va fi achizitionat de primaria severineana vine in sprijinul ISU Drobeta.

Fondurile europene raman o sursa importanta de dezvoltare a comunitatii la orice nivel, iar primaria Drobeta turnu severin dovedeste ca  stie sa gestioneze astfel de proiecte.fliala jud deceal a cadrelor mil in reverva si in retragere, adunarea generala....analiza activit biroului permanentAstazi, la palatul culturii, a avut loc adunarea generala a filialei judetene Decebal Mehedinti din cadrul asociatiei nationale a cadrelor militare in rezerva si retragere. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi s-a referit la analiza activitatii desfasurata de conducerea filialei in perioada aprilie 2017-aprilie 2018.

De la eveniment nu a lipsit prefectul Nicolae Draghiea, care are de fiecare data numai cuvinte de lauda la adresa cadrelor militare.

Adunarea generala  de astazi nu a dus lipsa de invitati. Au fost prezente delegatii din serbia, bulgaria dar si din judetele invecinate Dolj si Gorj.

Pentru finalul sedintei au fost programate discutii si activitati de socializare pentru o mai buna cunoastere intre membrii si pentru a imbunatati actiunile intreprinse de biroul permanent al filialei mehedintene.Judoka de la CSM Drobeta Turnu Severin s-au intors cu medalii de la campionatul national de tineret desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Pitesti. Fetele antrenorului Gicu Vasilan au cucerit podiumul, cu toate ca prezenta a fost numeroasa, peste 200 de sportivi.

 

 
RTVGalaxy.ro