• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri locale

 

 

Mehedintenii au la dispozitie multe variante de a petrece revenionul 2017-2018. Pot merge in clisura dunarii sau la baile herculane, in minivacanta la munte in Caras Severin sau Hunedoara, pot participa la petreceri in restaurante sau la prieteni, dar au si optiunea de a sta acasa, in familie. Pentru ei, municipalitatea Drobeta Turnu Severin pregăteşte Revelionul  în atmosfera de sărbătoare din zona de promenadă Crișan, unde participanţii se vor putea bucura atât de decoruri frumoase, cât şi de focurile de artificii, dar şi de produsele culinare specifice sărbătorilor.

La ora 22:30, pe scena amenajată aici, va urca formația de muzică populară ”Lăutarii Mehedințiului” care va cânta până la miezul nopţii. Alina Moți Drăghia, Irina Zoican și Sanda Argint se numără printre soliștii care vor urca pe scenă pentru a susține concerte.

Va fi o seara plina de distractie, la fel ca in anii trecuti, iar cei care vor alege sa petreaca revelionul in strada trebuie sa stie ca in noaptea dintre ani nu va ploua la Drobeta Turnu Severin si nici nu va ninge. Cel putin asa spun meteorologii, care au anuntat o temperatura minima de 1-2 grade celsius.

 

Vesti bune din agricultura la sfarsit de an. Apia anunta ca in 2017 s-a aerofotografiat o suprafata de aproape 100.000 km patrati. Succesul se datoreaza colaborarii dintre Ministerul Agriculturii si Ministerul Apararii Nationale. Apia a reusit astfel sa respecte termenele in indeplinirea activitatilor pe care Romania, prin APIA, si le-a asumat pentru anul in curs, conditie indispensabila pentru absorbtia fondurilor europene alocate schemelor de sprijin in domeniul agriculturii intr-o proportie consistenta.

 

Astazi a fost ultima zi din 2017 in care severinenii si-au mai putut achita darile catre stat. Cei care au uitat de indatoriri sau le-au amanat de pe o zi pe alta, vor intra cu datorii in noul an si asta pentru ca zilele de 1 si 2 ianuarie sunt declarate zile de sărbătoare legală, zile în care nu se lucrează. Activitatea direcţiei locale de Impozite şi Taxe se va relua începând cu data de 03.01.2018 pentru încasare amenzi contravenţionale şi debite ale anilor anteriori iar din data de 08.01.2018 pentru impozitele anului 2018.

Si anul viitor, cei care aleg sa isi achite darile catre bugetul local pana la data de 31 martie vor avea parte de reduceri de 10 si 5 la suta.Statisticile Serviciului de Evidenţă a Populaţiei din Mehedinti relevă o scădere a numărului de locuitori, dacă este să ne luăm după raportul naşteri-decese. Anul acesta s-a înregistrat un bilanţ negativ în ceea ce priveşte natalitatea. Potrivit datelor directiei din 1 ianuarie până la 31 octombrie, au venit pe lume 1715 bebeluşi şi s-au înregistrat 3135 de decese.

 

Cei care au hotărât să îşi pună pirostriile anul acesta au fost mai multi faţă de anul precedent. 1559 de cupluri au spus DA la starea civilă. În schimb, divorţurile pe cale administrativă sunt în scadere anul acesta înregistrându-se 166, iar anul trecut au fost 74.

 

 
RTVGalaxy.ro