• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri regionale

galaxyfmRO small

 

HUNEDOARA

Misiune dificilă pentru jandarmii din Hunedoara. Un urs de 150 de kilograme a fost salvat din capcana braconierilor.Jandarmeria din Hunedoara a fost alertată de gestionarul fondului de vânătoare. Omul le-a spus autorităţilor că în zona Polatişte-Curteasa, din Masivul Parâng animalul este captiv şi încearcă să se elibereze.Animalul a fost tranchilizat, iar intervenţia a durat 45 de minute.Ursul a fost salvat si lăsat înapoi în pădure. Autorităţile au demarat cercetările pentru a stabili cine este autorul faptei. Conform legii, braconajul se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni, la 3 ani.

 

Producţia de energie din hidrocentrale s-a redus din cauza secetei, astfel că minerii din Valea Jiului vor lucra şi în weekenduri. Ca să facă faţă cererii de cărbune pentru sistemul energetic naţional, minerii din Valea Jiului lucrează şi în zilele libere, urmând să facă acelaşi lucru şi în luna august.Administraţia Complexului Energetic Hunedoara a încheiat un acord cu sindicatele în acest sens, iar minerii vor fi chemaţi la muncă sâmbăta şi duminica însă doar în abatajele productive. Ca să poată asigura necesarul de cărbune, administraţia complexului a angajat peste 100 de munctiori la minele Vulcan şi Livezeni, având în vedere numărul mare de mineri care întrunesc condiţiile de pensionare anul acesta. 

 

 

MEHEDINTI

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de migranţi, patru persoane fiind reţinute şi trei plasate sub control judiciar. Suspecţii sunt bănuiţi că au încercat să scoată din ţară peste douăzeci de persoane din ţări arabe.La data de 24 iulie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au interceptat două autoutilitare cu numere de înmatriculare emise de autorităţile bulgare.Într-una dintre ele au fost identificaţi 12 cetăţeni de origine arabă, care nu aveau asupra lor niciun document de identitate, iar în cel de-al doilea autovehicul au mai fost depistate două persoane, cetăţeni români, care ar fi avut rol de antemergător în transportarea migranţilor pe teritoriul României spre graniţa cu Ungaria.Pentru destructurarea grupului infracţional, la data de 24 iulie, poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate Craiova şi Mehedinţi efectuat şase percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj şi Mehedinţi.

 

DOLJ

Societatea comună româno-bulgară Danube Bridge Vidin Calafat ad Bulgaria, care se ocupă de administrarea podului Calafat – Vidin, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, joi, 27.07.2017, între orele 09.00 – 11.00, circulația pe podul Calafat – Vidin va fi întreruptă pentru lucrări de întreținere și reparație.În intervalul orar specificat, autovehiculele vor fi oprite în zonele adiacente Punctului de trecere a Frontierei Calafat, până la momentul reluării traficului.

 

Peste 500 de elevi din judeţul Dolj care provin din familii cu venituri mici îşi vor putea achiziţiona computere în cadrul Programului „Euro 200“. Începând din această săptămână, unităţile beneficiare ale programului „Euro 200“ pot trimite un delegat pentru ridicarea bonurilor valorice de la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Iniţial, 522 de elevi doljeni au depus dosare pentru solicitarea banilor necesari achiziţionării unui calculator. Acestea au fost declarate valide, însă, în urma verificărilor, şase dosare au fost respinse. 

 

GORJ

Sute de apartamente şi agenţi economici au rămas fără apă, din cauza unei avarii care s-a produs la o conductă de alimentare cu apă, în zona 8 Mai, din Târgu Jiu. O echipă de muncitori a ajuns în zonă şi efectuează săpături pentru a ajunge la conductă şi pentru a elimina avaria.

 

Precipitaţiile căzute în judeţul Hunedoara şi în partea de nord a Gorjului, precum şi o viitură au afectat ieri lucrările la şantierul de la Turcineşti. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj efectuează de câteva săptămâni lucrări de reabilitate la cei doi piloni. Cursul apei râului Jiu a fost deviat şi se lucrează în albie. Cantitatea mare de precipitaţii din ultimele zile a avut ca efect creşterea debitului şi a inundat zona şantierului. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, a declarat că se aşteaptă retragerea apelor pentru a se continua lucrările. Şeful CJ Gorj a mai spus că nu au fost înregistrate pagube materiale.

 

OLT

Bilanţul concursului pentru posturile de director de şcoală, în judeţul Olt, este mult mai bun decât la precedentul concurs: s-au înscris 103 persoane pentru a ocupa un post de director (au existat, în schimb, 116 candidaturi, o parte dintre profesori vizând mai multe posturi). La final au fost declaraţi 69 promovaţi, 22 admişi , 19 respinşi şi 5 neprezentaţi . 11 posturi – 9 de director şi 2 de director adjunct – au rămas neocupate din start, pentru acestea neînregistrându-se solicitări. În schimb, toate posturile pentru care s-au înscris candidaţi au fost ocupate.

 

VILCEA

Pasajul pietonal pe sub Calea lui Traian, lucrare realizată în cadrul proiectului ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central”, a fost parţial dat în folosinţă, astăzi, în prezenţa primarului Mircia Gutău şi a viceprimarului Eusebiu Veţeleanu. Cu această ocazie, edilul-şef a declarat că este un pas deosebit de important în finalizarea acestei investiţii de amploare, anunţând totodată că data estimată la care întreaga lucrare se va termina este 30 septembrie. În cazul în care aceste termen nu va fi respectat, se vor aplica penalităţi calculate de la data de 15 iulie – cea estimată iniţial pentru finalizarea proiectului. Lifturile şi scările rulante vor fi date în folosinţă în aproximativ o săptămână, după avizarea ISCIR, tot atunci urmând să fie disponibile şi toaletele publice din pasaj.

 

DIMBOVITA

Moarte cruntă pentru un bărbat din Dâmbovița! Un angajat al unei firme de cablu a murit, miercuri, electrocutat.Tânărul de 30 de ani efectua lucrări în comuna dâmbovițeană Produlești. Mai multe echipaje de ambulanță și poliție s-au deplasat la fața locului pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului.Nu este primul caz de electrocutare de astăzi. Un bărbat de 48 de ani, angajat al unei firme de cablu din Satu Mare, a murit în aceleși condiții.

 

ARGES

Scene şocante în stradă, la Piteşti. Un poliţist l-a ameninţat cu pistolul pe fiul unui afacerist. Acesta se afla la volanul unui bolid de lux şi a intervenit pentru un prieten motociclist, oprit în trafic de agenţi după o urmărire ca-n filme.Motociclistul încătușat si soferul au ajuns la secție, unde si cel din urmă a fost amendat cu 3.500 de lei pentru că a împiedicat ancheta. Tatal lui, un om de afaceri din Ștefănești, a venit la secție și și-a cerut scuze pentru comportamentul fiului.

 

TELEORMAN

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru mai mult de jumătate din ţară, inclusiv Capitala, valabilă de miercuri, ora 20:00, până joi, ora 20:00. Vizate de această atenționare sunt județele din Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20-25 l/mp şi punctiform 50-60 l/mp. 

 

ISU Teleorman va lua măsuri drastice împotriva celor care vor incendia miriştile şi nu vor respecta regulile pentru prevenirea incendiilor, amenzile fiind cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoane fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru persoane juridice.Potrivit calendarului de activităţi al Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, în lunile iunie şi iulie a.c., inspectorii de prevenire au desfăşurat controale specifice pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor la 20 de operatori economici din domeniul agricol, neregulile depistate fiind sancţionate conform legislaţiei în vigoare. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir, în perioada menţionată au fost acordate 30 de avertismente şi 18 amenzi contravenţionale în cuantum de 18000 de lei.

 

 

 

RTVGalaxy.ro