• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


Stiri regionale

galaxyfmRO small

 

HUNEDOARA

Piaţa din faţa Casei de cultură a Hunedoarei a intrat în şantier, înainte de construirea fântânii arteziene muzicale şi iluminate ambiental. Deocamdată au loc doar lucrări de înlocuire a instalaţiilor vechi de apă, care vor fi urmate de schimbarea stâlpilor de iluminat şi îngroparea cablurilor aeriene. În paralele, în spatele blocurilor din zonă sunt asfaltate aleile şi construite noi locuri de parcare. Primarul Dan Bobouţanu a precizat că în prezent admininistraţia locală aşteaptă semnarea contractului cu firma care a câştigat consultanţa privind proiectul realizării celor trei fântâni de pe Bulevardul Corvin care va fi trasnformat în arteră pietonală.În luna martie, primarul anunţa că până în 2018, Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin, vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini.

 

SIBIU

Doi muncitori ai unei societăţi comerciale din Zalău care făceau lucrări într-un canal pentru introducerea apei în localitatea Dârlos, din judeţul Sibiu, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cei doi au fost scoşi de către localnici în stare de semiconştienţă şi au fost preluaţi de medici şi transportaţi la spital.La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pompieri, angajaţi ai societăţii de furnizare a gazului, dar, deocamdată, nu s-au stabilit împrejurările în care s-a produs intoxicaţia.

 

MEHEDINTI

Un pescar a rămas șocat după ce a realizat ce a prins. Bărnatul a prins vineri în Dunăre,  zona portului din Drobeta Turnu Severin un peşte supranumit „Spărgătorul de nuci”. El poate fi găsit de regulă în apele Amazonului. Pescarul a realizat că este un pește periculos după ce s-a trezit muşcat de picior, potrivit adevarul.ro.Pescarul a considerat de cuviință să anunțe autoritățile despre neobișnuitul incident și l-a dus într-o găleată la Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin.Autoritățile au rămas stupefiate şi spun că niciodată în apele Dunăre, în zona de competenţă, nu s-a mai întâmplat un caz asemănător. După ce l-au analizat cu atenţie, s-a dovedit a fi peştele pacu, un exemplar omnivor originar din Brazilia ai cărui dinţi seamnă izbitor cu dantura umană.

 

Sfârşit cumplit pentru un biciclist care circula regulamentar pe DN 6 raza localităţii Lunca Banului. El a fost spulberat de un TIR, după ce şoferul autotrenului a susţinut că nici măcar nu l-a observat. Accidentul a avut loc vineri dimineaţa în jurul orei 9.30, iar în urma impactului devastator, biciclistul a fost strivit şi nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire.Circulaţia în zonă a fost îngreunată, iar pe ambele sensuri s-au format cozi pe câţiva kilometri.

 

Aproape o oră de aşteptare, ca să predea unor poliţişti un portofel pe care l-au găsit pe stradă. Atât au stat doi soţi în faţa postului de poliţie din piaţa centrală a oraşului Drobeta-Turnu Severin, după ce au sunat la un număr de telefon şi au solicitat un poliţist căruia să-i predea obiectul găsit.După aproape o oră, postul a fost deschis de un poliţist local. Fericit, bărbatul s-a dus să predea portofelul, numai că poliţistul l-a trimis în altă parte deoarece el nu se ocupa cu aşa ceva.Aşa că oamenii s-au lipsit de ajutorul poliţiştilor şi au reuşit să dea singuri de proprietară. Femeia şi-a recuperat astfel portmoneul în care avea şi acte. Ea a vrut chiar să-i recompenseze pe cei doi soţi, însă aceştia au refuzat.

 

DOLJ

Primăria Municipiului Craiova anunţă că, în data de 26 iunie 2017, în intervalul orar 08.30-11.00, se va închide circulaţia rutieră pe strada A.I. Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Romul şi intersecţia cu strada Arieş. În situaţia în care autovehiculele staţionate în zona restricţionată sau în parcările adiacente acestei zone obstrucţionează buna desfăşurare a evenimentului, aceste autovehicule vor fi ridicate şi relocate pe amplasamente din zonele aflate în imediata apropiere. 

 

GORJ

Ex-consilierul judeţean Alecu Drăgoi va fi înmormântat mâine, la ora 13.00, în Cimitirul din localitatea natală, Curtişoara.Alecu Drăgoi şi-a pierdut viaţa joi, în urma unui tragic accident rutier. Drăgoi a fost foarte mulţi ani consilier judeţean,consilier juridic la Ansamblul “Doina Gorjului” şi, câţiva ani, angajat la Complexul Energetic Oltenia.

 

Social-democratul Cristian Toader Pasti a decis să renunţe la şefia Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu. Societatea se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Este vorba de singurul parc industrial de la nivelul judeţului Gorj. Cristian Toader Pasti a declarat că se află de şapte ani la conducerea firmei respective. În prezent, prin modificarea unei legi care vizează regimul compatibilităţilor între funcţiile publice, Toader Pasti a devenit incompatibil şi va trebui să opteze între funcţia de consilier local în Târgu Jiu şi cea de director la Parcul Industrial de la Sadu. 

 

OLT

Magistraţii Tribunalului Olt au decis revocarea măsurii controlului judiciar dispusă, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, faţă de fostul ministru Darius Vâlcov, pe 20 iunie, potrivit portalului instanţei. Fostul ministru al Finanţelor, Darius Bogdan Vâlcov, a fost inculpat pe 20 iunie 2017 într-un nou dosar de corupţie, de această dată unul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, într-o cauză privind un funcţionar de la Oficiul de Cadastru. 

 

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante în vederea achiziționării pachetelor de active ale Oltchim a fost prelungit până la 6 iulie 2017, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori București.Termenul inițial pentru primirea ofertelor expira la 26 iunie.Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este scos la vânzare prin nouă pachete de active a căror valoarea totală de piață este de 293,728 milioane euro. Prețul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro.

 

VILCEA

 Circulaţia feroviară este întreruptă în acest moment în apropierea localităţii vâlcene Racoviţa, după ce un tir s-a răsturnat peste şinele de cale ferată. Nimeni nu a fost rănit. Accidentul s-a petrecut pe DN 7, la km 218+200 m.

 

DIMBOVITA

După ce a fost încins la peste 30 de grade Celsius, nordul judeţului Dâmboviţa a fost lovit de grindină, vijelii şi inundaţii. O ploaie de câteva zeci de minute cu grindină a făcut ravagii în comunele Moţăieni şi Pietrari. La Moţăieni, ploaia a fost însoţită de vânt puternic şi grindină, care a distrus culturile localnicilor. Nu a plouat mai mult de o oră, însă, apa a inundat gospodăriile localnicilor. Oamenii au fost blocaţi în maşini sau în locuinţe pe timpul averselor şi s-au uitat cu groază cum apă le pătrunde în gospodării. Şanţurile nu au mai făcut faţă volumului mare de apă şi au rafulat. Trotuarele au fost inundate, iar apa a pătruns în curţile şi casele oamenilor.Mai mult, la Pietrari, gheaţa a acoperit totul, că după o ninsoare abundentă. De asemenea, o grindină puternică s-a abătut şi asupra localităţilor Bezdead şi Viforâta, distrugând grădinile oamenilor şi orice speranţa de a culege roadele muncii lor în acest an.

 

ARGES

A fost zarvă mare la un hotel de pe Transfăgărăşan. Mai mulţi urşi au fost la un pas de a intra în magazia de alimente, iar câinii au incercat sa-i alunge.Angajaţii spun că urşii au urcat scările de la recepţie şi au încercat să deschidă uşa magaziei alimentare.În schimb femela cu pui din cauza căreia Cetatea Poenari a fost închisă timp de aproape o lună, a fost prinsă. Animalele au fost duse în pădure.Cetatea Poenari va fi astfel redeschisă pentru turişti.

 

RTVGalaxy.ro