• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

galaxyfmRO small

Stiri regionale

 

HUNEDOARA

Administraţia Locală din Hunedoara va putea scoate la licitaţie un teren de opt hectare, de la marginea municipiului, ocupat în prezent de ruine ale fostului combinat siderurgic. Miercuri, Consiliul Local Hunedoara a aprobat cu majoritate de voturi proiectul de hotărâre. În urmă cu două săptămâni acelaşi proiect a fost respins de o parte a consilierilor locali (cei de la PNL şi PER), însă după repunerea pe ordinea de zi, doar cei doi consilieri ai Partidului Ecologist Român au refuzat adoptarea sa.Proiectul propune vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi, din Pestişu Mare, o zonă ocupată de ruine, steril de minereu şi dărâmături, lăsată ân paragină de 15 ani. O companie germană intenţionează să ecologizeze terenul şi să construiască o fabrică. Suprafaţa a fost estimată la 1,2 milioane de lei. Primăria estima că, în urma investiţiei, vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă.

 

Deva are, oficial, un nou primar. „Miercuri, 29 noiembrie 2017, în Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Deva, a avut loc ceremonia de învestitură a noului primar ales al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea. Acesta a fost ales în urma votului de la alegerile locale parţiale din 5 noiembrie 2017”, a informat Primăria Deva. Candidatul Partidului Naţional Liberal a fost ales de circa 42 la sută din cei 22.000 de locuitori ai Devei care s-au prezentat la vot.

 

CARAS

Schimbare dramatică a vremii.Meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi viscol pentru opt judeţe, valabil in perioada 30 noiembrie, ora 02 – 01 decembrie, ora 02.În judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70-80 km/h, iar pe creste 90 km/h.La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.„Un sistem frontal va aduce începând din această noapte precipitații în special în jumătatea vestică a teritoriului și intensificări ale vântului.

 

Peste 300 de pomi de Crăciun din speciile brad şi molid vor fi puse în vânzare în pieţele din Reşiţa în perioada 11 – 22 decembrie.Pomii provin din lucrările de întreţinere a culoarelor liniilor electrice care traversează fondul forestier, precum şi din tăieri de îngrijire a arboretelor tinere.Preţurile de vânzare a pomilor de Crăciun din producţia proprie sunt cuprinse între 10 şi 30 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, iar pentru cei de peste 3 metri, consideraţi comenzi special, acestea pronesc de la 50 de lei pe metru, a mai spus Dan Câmpan.

 

Primarul Reșiței, Ioan Popa, vrea să interzică desfășurarea nunților și a altor evenimente de acest gen în oraș, mai târziu de ora 00:00.Primarul a declarat că s-a inspirat din ce se întâmplă în țările dezvoltate, iar această decizie va fi în beneficiul tuturor.Pentru cei care vin la nuntă au timp să celebreze, nu trebuie să stea până dimineaţa. La ora unu noaptea toată lumea rezonabilă pleacă şi acum acasă", a afirmat primarul Reşiţei, pentru Adevărul.Intenția primarului a ajuns pe rețelele sociale și a primit reacții negative.Propunerea va fi discutată în următoarea ședință a consilierilor locali.

 

Alertă maximă în Caraş Severin, după ce o femeie a sunat la 112 anunţând că a fost răpită şi băgată cu forţa într-o maşină. Tânăra de 31 de ani le-a cerut ajutor oamenilor legii sunând la 112. Înainte de a închide, a apucat să precizeze culoarea maşinii şi zona în care s-a întâmplat totul. Poliţiştii s-au mobilizat imediat şi au plecat în salvarea tinerei şi au identificat maşina.Cum şoferul a reufuzat să oprească, oamenii legii au pornit în urmărire şi în scurt timp l-au prins. De fapt, nu a fost nicio răpire, iar femeia care i-a pus pe jar a făcut o farsă, pentru a se răzbuna pe iubitul ei cu care se certase.Aşa-zisa victimă a fost amendată cu 1.500 de lei, pentru că a oferit informaţii false atunci când a sunat la 112.

 

DOLJ

Primăria Municipiului Craiova organizează mai multe manifestaţii, care încep cu sărbătorirea Zilei Naționale a României, vineri, 01 decembrie 2017, pe strada A.I. Cuza.Ceremonia va începe la ora 10.00, din fața statuii lui Alexandru Ioan Cuza, vizavi de sediul central al Primăriei Craiova.Ceremonia dedicată Zilei naționale a României va continua, în Craiova, cu un spectacol al Ansamblului Folcloric “Hora Desnățuiului” al Casei de Cultură “Adrian Păunescu” din Bârca și cu recitalul îndrăgiților soliști ai Ansamblului Folcloric Maria Tănase – Manuela Motocu și Cristian Bănățeanu.Seara de vineri, 1 decembrie, după ora 18.00, este rezervată folkiștilor invitați în cadrul Festivalului Internațional Adrian Păunescu. Pe scena amenajată în Piața “Mihai Viteazu” vor concerta: Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru.Sărbătorile continuă la Craiova și sâmbătă 2 decembrie 2017. Primăria Craiova îi așteaptă pe toți locuitorii, cu mic, cu mare să urmărească, începând cu ora 18.00, la Târgul de Crăciun din Piața Mihai Viteazu, concertul în aer liber susținut de Rafaela Burulea și artiștii de la Școala de muzica Șincai.

 

GORJ

Doi tineri din Gorj vor face sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor. Totul după ce o distracţie pe care au avut-o în weekend i-a dus direct în arestul Poliţiei. Cei doi au ajuns în arest după ce un prieten i-a reclamat la 112. Tinerii au băut, iar reclamantul a adormit cu capul pe masă. Profitând de acest lucru, prietenii săi l-au tuns, iar acest lucru l-a scos din minţi în momentul în care s-a trezit.Între cei trei a izbucnit un scandal, iar tânărul care a fost tuns a rămas şi fără telefonul mobil. Amicii săi i-au luat tocmai pentru a-l împiedica să anunţe poliţia.Gluma s-a îngroşat, iar cei doi tineri sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate şi tâlhărie calificată.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început astăzi o anchetă la Şcoala din Roşia de Amaradia, pentru acuzaţii de hărţuire sexuală. Vizat este secretarul şcolii, care au fi făcut avansuri mai multor femei. Una dintre acestea nu a mai rezistat şi a depus o plângere la poliţie. A fost deschis un dosar penal pentru hărţuire sexuală.Secretarul Şcolii din Roşia de Amaradia a respins acuzaţiile care îi sunt aduse.

 

Tiberiu Tătaru nu mai este de astăzi manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Acesta a părăsit funcţia, de director, după ce a optat pentru postul de preşedinte al Colegiului fizioterapeuţilor din Gorj. Tiberiu Tătaru a fost ales preşedinte la alegerile care au avut loc recent. Director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost numit de către Consiliul Judeţean Gorj, Gigel Capotă, directorul financiar al unităţii medicale. Este de precizat că Tiberiu Tătaru a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu timp de patru ani.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis un dosar de ucidere din culpă în urma accidentului de tren de aseară de la Târgu Jiu, în care şi-au pierdut viaţa un bărbat, de 48 de ani, şi un tânăr, de 16 ani. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieșit faptul că, pe secțiunea de cale ferată 202, la trecerea la nivel cu cale ferată, neamenajată, două persoane de sex masculin, care se aflau într-o căruţă, au încercat să traverseze calea ferată, moment în care au fost loviți de locomotiva unui tren personal. În urma impactului a rezultat decesul celor două persoane.

 

VILCEA

Iluminatul festiv în Târgul ”Decembrie Magic” şi aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun sunt programate pentru data de 1 decembrie, la ora 18.00. În cazul în care condiţiile meteorologice sunt favorabile (respectiv nu va ploua), între 17.30 şi 18.00, va avea loc un spectacol de animaţie stradală dedicat lor cu ocazia startului sărbătorilor de iarnă.

 

DIMBOVITA

La scurt timp după ce 100 de turişti, care s-au dus să vadă piramida energetică a Sfinxului, au fost coborâţi prin viscol de jandarmii şi salvamontiştii din Dâmboviţa şi Prahova, şase aventurieri au urcat la peste 2.200 de metri pentru a se încărca şi ei energetic. Salvamontiştii şi jandarmii au stat de veghe toată noaptea pentru a fi siguri că cei şase se întorc în siguranţă.În zona montană a judeţului Dâmboviţa avem permanenţă asigurată de jandarmi şi salvamontişti", a precizat Doru Deaconescu, şeful salvamont Dâmboviţa.Se spune că 28 noiembrie este singura zi din an când, la apusul soarelui, deasupra Sfinxului de pe Platoul Bucegi, razele formează un fel de piamidă cu vârful întors, considerată magică. Oamenii vin aici să se încarce cu energie pentru tot restul anului.

 

TERLEORMAN

În luna noiembrie, valoarea pensiilor plătite la nivel judeţean se ridică la suma de 100.286.015 de lei, în contextul în care în judeţ există 106.689 pensionari. 92.308 de teleormăneni încasează pensie de stat, iar alţi 19.187 beneficiază de pensii de agricultură, potrivit unei informări făcute de Casa Judeţeană de Pensii Teleorman. Cele mai mici pensii din judeţ sunt ale celor care au muncit în agricultură. Valorile pensiilor sunt cuprinse între 66 şi 1.011 lei. La polul opus se află pensiile unor magistraţi, parlamentari sau grefieri. Un fost magistrat primeşte cea mai mare pensie de stat din Teleorman. Acesta încasează, lunar, 26.538 lei.

 

 

 

 
RTVGalaxy.ro