• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


CURATENIE GENERALA IN GURA VAII

  

A demarat curatenie generala in cartierul Gura Vaii din Turnu Severin. Vegetatia salbatica a fost taiata, zona a fost igienizata iar autoritatile spun ca in scurt timp programul de asfaltare al municipalitatii ajunge si in acest cartier care a fost subiect de campanie electorala in anul 2016.
   
 

DGASPC IN PERICOL SA RAMANA FARA BANI DE LEFURI

  

Creterea economica de anul trecut si din acest an continua sa faca victime si sa aiba efecte. Avand in vedere cresterea economica spectaculoasa a Romaniei de anul trecut, bugetul DGASPC Mehedinti afost in pericol sa nu mai aiba bani de lefuri o rectificare bugetara fiind una necesara. Astfel chiar daca s-au intarziat lefurile cu cateva zile bugetul a fost suplimentat dar banii nu ajung pana la sfarsitul acestui an.
   

STRADA CONSTRUCTORILOR VA FI ASFALTATA

  

Strada Constructorilor din Turnu Severin va fi anul viitor asfaltat. Umplutura de piatra si pamant care poarta numele de strada Constructorilor din Turnu Severin va fi astfaltat si astfel problemele din aceasta zona a Severinului vor fi reduse. In acest moment canalizarile sunt fara capace in urma furturilor inmultite iar daca vrei sa te aventurezi cu masina pe aceasta strada iti trebuie cel putin o masina de teren.
   

DANA TRANCOTA REVINE IN CONSILIUL JUDETEAN MEHEDINTI

  

Dana Trancota a depus juramantul in sedinta Consiliului Judetean Mehedinti si a devenit astfel consilier judetean pe fractia de mandat ramasa in urma demisiei din acets for a consilierului judetean PNL Constantin Stuparu. Dana Trancota a mai fost consilier judetean in mandatul 2004 - 2008 si este profesor de fizica la Liceul Dr.Victor Gomoiu din orasul Vanju Mare.
   

LIGA INTERNATIONALA DE EDUCATIE NOUA LA SCOALA ESELNITA

  

Scoala Gimnaziala Eselnita este gazda unei delegatii de profesori si pedagogi experti in educatie progresiva, sistem diferit fata de cel romanesc. Chiar daca este vacant, curtea, clasele si sala de sport a au fost gazdele elevilor care au vrut sa vada si o altfel de modalitate didactica. Ideea unei astfel de sistem de invatamant este una mai veche, chiar din perioada interbelica odata cu terminarea celui de-al doilea razboi mondial sistemul a fost studiat inbunatatit si aplicat in mai multe tari inclusive in vestul Europei. Elevii spun ca este interesant acest sistem de invatamant si diferit de fata de ce cunosc in sala de clasa. Directorul Scolii Gimnaziale Eselnita considera ca astfel de activitati sunt bi!e?venite avand in vedere dezvoltarea persoanala a elevilor.
   

AUTOBUZE ELECTRICE LA TURNU SEVERIN

  

Severinul intra in randul oraselor civilizate din Romania, putine la numar avand in vedere criteriul de transport comun ecologic urban. Astfel primarul Marius Screciu anunta primele autobuze complet electrice care ajung la Turnu Severin printr-un proiect depus de municipalitate urmand ca parcul auto sa fie marit printr-un alt proiect european.
   

TERMO HALANGA SOLUTIA PENTRU " LA IARNA "

  

In sedinta Consiliului Local a municipiului Drobeta Turnu Severin consilierul local Gabriela Dobrota a cerut sa se faca din timp pregatirile pentru sezonul rece de anul acesta. Iarna trecuta Severinul a traversat una dintre cele mai grele perioade financiare, efectele simtindu-se inclusiv acum avand in vedere ca mare parte din bugetul de investitii a fost directionat pentru achizitia de pacura.
   
RTVGalaxy.ro