• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


ZIUA NATIONALA A REPUBLICII SERBIA SARBATORITA IN CLISURA DUNARII

 

Eveniment inedit in judetul Mehedinti si in Romania, ziua de 15 Februarie ziua Republicii Serbia a fost sarbatorita in Defileul Dunarii de catre romanii de etnie sarba din tara noastra alaturi de Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti Aladin Georgescu, consulul Republicii Serbia la Timisoara excelenta sa Vladan Tadic, prefectul Judetului Mehedinti Nicolae Draghiea, presedintele Uniunii Sarbailor din Romania Ognean Cristici si mai multi primari de pe malul sarbesc al Dunarii printre care si Kladova. Organizatorii evenimentului, primarul Comunei Svinita Nicolae Curici si viceprimarul comunei Eselnita Marius Vasca eu intampinat oaspetii pe Clisura Dunarii in apropierea chipului regelui dac Decebal.
 
 
 
 

CULORILE PRIETENIEI SI ALE INFRATIRII IN CLISURA DUNARII

 

De ziua Republicii Serbia viaductul Mraconia din Defileul Dunarii a fost luminat in culorile Republice Sarbe. Viaductul este luminat in fiecare noapte in culorile nationale ale Romaniei dar cu ocazia zilei nationale a Serbiei culorile au alternat. Grupul de dansuri folclorice Pastratorii Traditiei au sustinut un spectacol in apropierea chipului regelui dac Decebal prin care au marcat momentul si semnificatia acestuia numind viaductul Mraconia generic podul prieteneiei si al infratirii.
 
 
 

GUVERNAREA PSD ALDE INTOARCE SPATELE TERMOFICARII SEVERINULUI

 

Amendamentul deputatului liberal de Mehedinti Virgil Popescu cu privire la termoficarea municipiului Drobeta Turnu Severin a fost respins de majoritatea parlamentara care si sprijina guvernul PSD ALDE. Astfel alesii neamului din PSD si ALDE care si guverneaza au mai pus cateva bete-n roata bunului mers a Severinului condus de colegul lor de partid Marius Screciu presedinte al PSD Turnu - Severin.
 
 
 

INCEP LUCRARILE PE DRUMUL JUDETEAN DINTRE LIVEZILE SI BISTRITA ( COMUNA HINOVA )

 

Proiectele Consiliului Judetean Mehedinti incepute anul trecut isi vad contractele de finantare semnate. Astfel un nou drum anuntat anul trecut de CJ Mehedinti ca intra in modernizare si asfaltare este segmentul Livezile - Bistrita. Deja este adjudecat si licitatie iar constructorul cum va permite vremea va incepe santierul.
 
 
 

700.000 IN PLUS PENTRU DJ 607B BUNOAICA-CIRESU

 

Dupa esuarea tuturor licitatiilor organizate de catre Consiliul Judetean Mehedinti pentru modernizarea si asfaltarea tronsonului de drum 607B dintre satele Bunoaica si Ciresu s-a hotarat suplimentarea cu aporx.700.000 de euro din fondurile Consiliului Judetean Mehedinti a finantarii europene prin BRCT Timisoara ( Fonduri Transfrontaliere Romania-Serbia ) de 1,2 milioane de euro pentru acest tronson de drum.
 
 
 

PRIMARIA MODERNIZEAZA SALA DE SPECTACOL A LICEULUI DE ARTA SI MUZICA DIN TURNU SEVERIN

 

Sala de repetitii, de concerte si spectacole a liceului de arta si muzica din Turnu Severin sau Liceul I St Paulian, singurul liceul vocational din Turnu Severin intrfa in reparatii capitale si modernizare atat a cladirii cat si a mobilierului din fonduri ale Primariei Turnu Severin. Pana la sfarsitul acestei veri sala o sa fie terminate promite primarul municipiului care a si dat vestea buna corpului profesoral. Cel mai probabil anul 2020 va aduce din toata tara olimpiadele de specialitate in muzica si arta la Turnu Severin in etapa nationala.
 
 
 

FANTANILE PUBLIE DIN TURNU SEVERIN VERIFICATE MAI DES

 

Multi severineni merg la fantanile publice din oras, unele cu o traditie de peste un secol si jumatrate ( fantana Rosiori ) pentru a se alimenta cu apa din diverse motive. Unele fantani din Turnu - Severin au fost inscriptionate cu panouri unde apa nu este potabila dar in scurt timp indicatoarele au disparut. Viceprimarul municipiului Daniel Carjan a depus impreuna cu memebrii PNL consilieri locali in Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin un proiect prin care apa din fantanile publice sa fie testata mai des si anume trimestrial si acolo unde probele de laborator atensta ca apa nu este buna de baut sa se intervina pentru remedierea situatie.
 
 
 
RTVGalaxy.ro