• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


CURATENIA DE PRIMAVARA IN PARCURILE DINTRE BLOCURILE DIN CRIHALA

 

Curatenia de primvara continua in Drobeta Turnu-Severin si ajunge in parculetele dintre blocurile cartierului Crihala. Astfel parcurile sunt curatate, copacii toaletati, plantati arbori noi si diferite flori dar si gazon. Primaria desfasoara acesta actiune pentru infrumusetarea cartierelor din oras din fonduri proprii si face apel la cetateni sa intretina zonele verzi in primul rand gunoiele sa nu mai fie aruncate la intamplare.
 
 
 

PROGRAM DE ELECTRIFICARE A ZONELOR IZOLATE

 

Zonele izolate din Romania dar in care exista asezari omenesti ( cateva case sau gospodarii ) si care au mai mult de 2 km de la primul stalp de curent electric au fost inventariate de Ministerul Mediului. Astfel ministrul Gratiela Gavrilescu prin Fondul de Mediu a dezvoltat un proiect prin care si aceste case sa beneficieze de energie electrica din surse regenerabila si anume prin panouri fotovoltaice. Astfe in judetul Mehedinti se numara mai multe comune si chiar orasul Baia de Arama cu satele si catunele apartinatoare.
 
 

PROIECTELE LA SPITALUL MUNICIPAL ORSOVA BAT PASUL PE LOC

 

Managerul Spitalului Municipal Orsova, Adrian Cican ( aflat in proces cu Primaria municipiului Orsova ) demis in mai multe randuri prin dispozitii ale primarului Marius Stoica dar care a revenit de fiecare data in urma hotararilor fat de instanta de judecata ( actualmente inca demis ) este extrem de ingrijorat de indiferenta si delasarea primariei Orsova si a primarului acestui municipiu cu privire la proiectele pe care timp de aproape 2 ani de zile le-a structurat si apoi castigat pentru unitatea medicala. Toate proiectele bat pasul pe loc din cauza indiferentei primariei. Astfel proiecte de milioane de euro cu bani europeni stau in stand-by din cauza cofinantarilor si a sumelor ce trebuie depuse pentru ca apoi sa fie decontate si restituite de catre Uniunea Europeana. Astfel cu cat se lungeste perioada in care Cican nu poate reprelua activitatea cu atat sansele ca proiectele sa fie pierdute creste, avand in vedere ca mai toate proiectele sunt in etapa de semnare a contractelor dar se lovesc de indiferenta primariei.
 
 

TARICEANU : PSD NU MA POATE SANTAJA

 

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, joi seară, întrebat fiind dacă este şantajat de PSD, că aceste afirmaţii sunt ”pastille de presă”. ”PSD îşi poate permite să mă şantajeze pe mine? Eu cred că nu”, a spus Tăriceanu. Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat că nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor. „Şansele de a învinge la alegerile prezidențiale țin evident de capacitatea de a aduna cât mai mulți votanți în spate, dacă poți. Cu ALDE în spate, chiar dacă ALDE a crescut, și-a dublat scorul de la ultimele alegeri, însă aceste șanse ar fi mai mici decât dacă aș putea să beneficiez de o susținere mai largă politică, care... Sigur, mă refer explicit la PSD”.
 
 

S-A ADOPTAT BUGETUL CONSILIULUI JUDETEAN MEHEDINTI

 

Consilierii judeteni din Mehedinti s-au intrunit in sedinta unde au dezbatut si votat bugetul judetului Mehedinti. Banii sunt mult mai multi fata de anul trecut iar din punct de vedere al lefurilor bugetul este complet pana la sfarsitul anului acesta avand in vedere ca de aproape 3 ani de zile bugetul de salarii ajungea pana in octombrie asteptandu-se apoi rectificarea bugetara. In plus exista fonduri destule care au asigurat toti banii pentru cofinantarile unde Consiliul Judetean Mehedinti desfasoara proiecte prin fonduri transfrontaliere, fonduri prin ADR Sud Vest Oltenia si prin PNDL. In plus primaria municipiului Drobeta Turnu-Severin a primit o mare suma de banii pentru realizarea tuturor parcarilor si locurilor de joaca din oras.
 
 

REGIUNILE SI VOTUL. OLTENIA SI MUNTENIA FRUNTASE ALE PSD!

 

Sondajul a fost desfășurat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion de 1.067 de respondenți fiind reprezentativ pentru populația adultă rezidentă în România și neinstituționalizată. Marja maximă de eroare statistică la nivelul întregului eșantion este de 3%. PSD: Moldova - 36%, Muntenia - 44%, Transilvania - 16% PNL: Moldova - 20%, Muntenia - 25%, Transilvania - 29% ALIANȚA 2020: Moldova - 12%, Muntenia - 7%, Transilvania - 18% ALDE: Moldova - 11%, Muntenia - 11%, Transilvania - 7% PMP: Moldova - 7%, Muntenia - 6%, Transilvania - 4% Pro România: Moldova - 11%, Muntenia - 5%, Transilvania - 4% UDMR: Moldova - 1%, Muntenia - 0%, Transilvania - 18% Alt partid: Moldova - 3%, Muntenia - 2%, Transilvania - 4%
 
 

DANIEL CARJAN INITIAZA PROGRAMUL " PRIMUL TRUSOU "

 

Viceprimarul liberal Daniel Cîrjan ( presedinte PNL Turnu-Severin ) anunță că alături de consilierii locali liberali va depune un proiect de hotărâre care are drept scop stimularea natalității în Severin. Mamele care nasc în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin ar urma să primească un trusou ”Primul copil”.
 
 
RTVGalaxy.ro