• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


ZIUA NATIONALA A REPUBLICII SERBIA SARBATORITA IN CLISURA DUNARII

 

Eveniment inedit in judetul Mehedinti si in Romania, ziua de 15 Februarie ziua Republicii Serbia a fost sarbatorita in Defileul Dunarii de catre romanii de etnie sarba din tara noastra alaturi de Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti Aladin Georgescu, consulul Republicii Serbia la Timisoara excelenta sa Vladan Tadic, prefectul Judetului Mehedinti Nicolae Draghiea, presedintele Uniunii Sarbailor din Romania Ognean Cristici si mai multi primari de pe malul sarbesc al Dunarii printre care si Kladova. Organizatorii evenimentului, primarul Comunei Svinita Nicolae Curici si viceprimarul comunei Eselnita Marius Vasca eu intampinat oaspetii pe Clisura Dunarii in apropierea chipului regelui dac Decebal.
 
 
 

CULORILE PRIETENIEI SI ALE INFRATIRII IN CLISURA DUNARII

 

De ziua Republicii Serbia viaductul Mraconia din Defileul Dunarii a fost luminat in culorile Republice Sarbe. Viaductul este luminat in fiecare noapte in culorile nationale ale Romaniei dar cu ocazia zilei nationale a Serbiei culorile au alternat. Grupul de dansuri folclorice Pastratorii Traditiei au sustinut un spectacol in apropierea chipului regelui dac Decebal prin care au marcat momentul si semnificatia acestuia numind viaductul Mraconia generic podul prieteneiei si al infratirii.
 
 
 

GUVERNAREA PSD ALDE INTOARCE SPATELE TERMOFICARII SEVERINULUI

 

Amendamentul deputatului liberal de Mehedinti Virgil Popescu cu privire la termoficarea municipiului Drobeta Turnu Severin a fost respins de majoritatea parlamentara care si sprijina guvernul PSD ALDE. Astfel alesii neamului din PSD si ALDE care si guverneaza au mai pus cateva bete-n roata bunului mers a Severinului condus de colegul lor de partid Marius Screciu presedinte al PSD Turnu - Severin.
 
 
 
RTVGalaxy.ro