• Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase


ROMANII DE ETNIE SIRBA AU SARBATORIT CENTENARUL MARII UNIRI

   

Moment emotionant in comuna Svinita judetul Mehedinti si unic in Romania. Cea mai mare comunitate de etnici sarbi din Romania dupa Timisoara, a organizat un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Initiatorii si organizatorii au fost sarbii si anume Uniunea Sarbilor din Romania, Asociatia Femeilor Svinicene, Asociatia Pensionarilor Sviniceni, Scoala Gimnaziala Svinita si Primaria Svinita.Participantilor li s-a expus importanta datei de 1 Decembrie 1918 avand in vedre ca Svinita a facut parte din imperiul austro ungar. Exemplu de comunitate loiala Romaniei chiar daca este formata in proportie de 98% din etnici sarbi sviniceni s-au rugat in sarba si romana pentru pomenirea eroilor la monumentul inchinat lor din centrul Svinitei.
 
 
 
 
   

PREGATITI DE SARBATOREA CENTENARULUI

   

Presedintele PNL Drobeta Turnu Severin si viceprimar al municipiului impreuna cu simpatizanti si consilierii locali PNL din Turnu Severin au venit in intampinarea severinenilor si a zilei de 1 Decembrie daruind cocarde tricolore pe care fiecare sa le poarte si sa le aduca aminte de aceasta zi deosebita si unica in istoria Romaniei.
 
 
 
 
   

LOCUINTE ANL PENTRU MEDICII CARE ALEG SPITALUL MUNICIPAL DIN ORSOVA

   

Singurul spital din Romania care a depus si a primit aprobare sprijin si din 2019 finantare pentru constructia de locuinte ANL pentru medici este spitalul municipal Orsova din Mehedinti. Preluat cu o datorie de aproape 2 milioane de lei noi, Spitalul Municipal din Orsova a reusit ca in nici 1 an si jumatate sa achite peste 1,2 milioane de lei noi, sa realizeze investitii si imbunatatiri in cladiri, sa achizitioneze aparatura medicala noua, sa functioneze fara a mai fi o povara pentru primarie si mai mult a reusit sa se integreze in programul rabla, astfel spitalul este in primele 5 institutii din tara care a primit acordul si sprijinul financiar pentru achizitia unei masini de transport pacienti.
 
 
 
 
   
RTVGalaxy.ro